Új szerzemény

2022.11.04. 22:07

Megérkezett a szili önkéntes tűzoltók új autója

kisalfold.hu

Néhány hét és üzembe helyezik a szili önkéntes tűzoltók újonnan beszerzett járművét.

„Ismét egy lépéssel közelebb az álom megvalósulásához!” – olvasható a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösségi oldalán. Ezzel kapcsolatban felkerestük az egyesület vezetőjét, Pákai Lászlót, aki elmondta, hogy megérkezett hozzájuk az „új” tűzoltóautójuk. – Az üzembe helyezésre még néhány hetet várni kell, de az adminisztrációs és technikai feltételek teljesítése után használatba vesszük a járművet – mondta Pákai László, majd folytatta: – Az eladók, a Freiwillige Feuerwehr Sand tűzoltói elhozták az autót a soproni országhatárig. Itt ismételten gyors „kiképzésben” részesítették a jelenlévőket, majd a gondjainkra bízták a gépet, amely 25 éven át szolgálta az ő településük és környékének mentő tűzvédelmét. Hazaérkezve aztán kisebb tömeg fogadta az új szerzeményt – jegyezte meg.

Az egyesület vezetője még egy jó hírről is beszámolt a Kisalföldnek, nagy érdeklődés mellett elindultak a szili iskolában a katasztrófa-, tűz- és polgári védelmi szakköreik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában