Közérdekű

2022.11.22. 16:16

Győr-Moson-Sopronban is megkezdődött a népszámlálási pótösszeírás

Aki még nem vett részt a népszámlálásban, annak a területileg illetékes polgármesteri hivatalban a jegyzőnél kell jelentkeznie.

kisalfold.hu

Forrás: MW

Tegnaptól megkezdődött a népszámlálási pótösszeírás, amit november 28-ig végeznek el az egész országban. A pótösszeírásban azoknak kell részt venniük, akik a népszámlálási kérdőívet sem online, sem számlálóbiztos segítségével nem töltötték ki. A népszámlálásban való részvétel törvényi kötelezettség, aki ezt nem teljesíti, 200.000 forintig terjedő közigazgatási bírság sújthatja.

– Ha még nem vett részt valaki a népszámlálásban, jelentkezzen a polgármesteri hivatalban a www.gyor.hu/nepszamlalas weboldalon megjelölt helyeken és időben november 28-ig – tájékoztatta lapunkat a győri városháza. De így van ez minden településen, az összeírásból kimaradt személyeknek a területileg illetékes polgármesteri hivatalok jegyzőinél kell jelentkezniük. Fontos, hogy nem fognak senkit felkeresni, az életvitel szerinti lakóhelyen kell a hivatalt felkeresniük maguknak az összeírásból kimaradt személyeknek.

A https://nepszamlalas2022.hu/potosszeiras címen találják a jegyzőségek elérhetőségét és ügyfélfogadási rendjét, illetve az ezzel kapcsolatos kérdésekre a választ.

Győrben a Honvéd liget 1. és a Szent István út 27. szám alatt található hivatalban lehet jelentkezni. Hétfőn, kedden és szerdán 8 és 15 óra között, csütörtökön 8-tól 17.30-ig, pénteken pedig 8–12 óráig. Szombaton és vasárnap csak a Szent István úti hivatal lesz nyitva, 10 és 14 óra között.

A pótösszeírás utolsó napján, egy hét múlva hétfőn 8.30 és 18 óra között mindkét helyen várják a lakosságot, hogy aki még nem tette, eleget tegyen népszámlálási kötelezettségének.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában