Közlekedésfejlesztés

2022.11.10. 22:25

Gördülékeny a közlekedés a Tatai úton - videón, fotókon mutatjuk Győr új turbókörforgalmát

A jót nem nehéz megszokni. Valószínűleg pár hét alatt megszokják az új közlekedési rendet az arra járók a most elkészült Tatai út, József Attila úti csomópontban.

kisalfold.hu

Átadták Győr új turbókörforgalmát. Fotók: Rákóczy Ádám

Mint a csütörtöki ünnepélyes átadón dr. Dézsi Csaba András polgármester megjegyezte: a most 1,2 milliárd forintos állami támogatásból kiépült csomópontnak köszönhetően nemcsak a feltorlódott forgalom szűnik meg, hanem az egész forgalmi rendszer megváltozott. Új zebrák, kerékpáros és gyalogos utak, körforgalom építése mellett a kapcsolódó utakat is rendbe tették.

– Mit tett hozzá a város a beruházáshoz? Egyrészt körülbelül 200 millió forintot a körforgalom kialakításához, valamint nagyjából negyven millió forintot, azoknak a járdáknak a rendbe tételére, amelyek az eredeti tervben nem szerepeltek. A lényeg, hogy mindenki biztonsággal tudjon közlekedni és megtalálja magának azt az útvonalat, amely számára a legkedvezőbb – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki megköszönte a tervezők és kivitelezők munkáját megjegyezve, hogy nem volt könnyű dolguk, hiszen a meglevő forgalom mellett kellett dolgozni.

– Győr jövője szempontjából a legfontosabb, hogy biztos munkahelyek, fejlődő, innovatív városunk legyen. Ehhez szükség van az infrastruktura fejlesztésére. Évekkel ezelőtt az volt a célunk, hogy az ipari park elérhetőségét javítsuk, így ma, egy régóta várt beruházást adunk át. Ez egy tudatos, átgondolt munka része – szögezte le Kara Ákos országgyűlési képviselő.

– A választókörzetemben egy nagyon fontos beruházás fejeződött most be. Köszönöm az erre közlekedők türelmét, hiszen több mint egy évig tartottak a munkálatok, melynek köszönhetően sokkal gördülékenyebben és biztonságosabban lehet áthaladni ezen a turbó körforgalmon. A közlekedést segíti a benzinkút melletti jelzőlámpa, valamint az, hogy a 2x1 sáv 2x2 sávra bővült ötszáz illetve nyolcszáz méteren a 81-es számú főúton. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy az új rendszernek köszönhetően a csúcsforgalmi dugók megszűntek – állapította meg Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában