Karácsonyi készülődés

2022.11.29. 21:47

Fellobbant az első láng a Jereván lakótelep adventi koszorúján is - fotók

Meghitt hangulatban kezdődött el a karácsonyi ünnepvárás a Jereván lakótelepen. A városrészben immár hagyomány, hogy adventi koszorút állítanak.

kisalfold.hu

Fotó: Picasa

- Az ünnepek egyaránt fontosak az egyénnek és a közösségeknek is. Öröm, hogy ünnepeinket, jeles napjainkat a Jerevánon közösségként is méltó módon tudjuk megünnepelni. Ez mindenkit feltölt, és gazdagabbá teszi a városrész közösségi életét, ilyenkor egymásra találnak közösségek is - – mondta el Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke.

A nagy keresztény-keresztyén ünnepek sorában a karácsonyvárás talán az egyik legmeghittebb időszak, amely alkalmat ad több odafigyeléssel, türelemmel, szeretettel egymás felé fordulni. Öröm, hogy ünnepeinket, jeles napjainkat a Jerevánon közösségként is méltó módon tudjuk megünnepelni. Ilyenkor méginkább egymásra találnak a közösségek is 

Ma már nagyon sokan várják a Jerevánon az adventi gyertyagyújtást, amelyet igyekszünk méltó módon megtartani

Az ökumenikus egyházi szolgálat során Dr. Tóth Károly evangélikus lelkész a vasárnapi igeszakaszt idézte, amellyel kapcsolatban kifejtette: Bíztató az ószövetségi prófécia Advent első vasárnapján. A nehéz körülmények között is lehetséges az öröm. Ennek titka, hogy az Úr érkezik hozzánk, eljön hozzánk, nem hagy magunkra, nem marad távol. Ez a vigasztaló üzenete Adventnek, amiből legyen örömünk.

Dr. Barta Zsolt református lelkész arról szólt, hogy az Adventben fontos, hogy az ünnep fényes pillanatait éljük meg együtt, a családokkal, az által is, hogy figyelünk és segítünk a rászorulóknak. -Vegyünk részt az egyház istentiszteletein, hogy Krisztus üdvössége kerüljön közel hozzánk – fogalmazott a lelkész. 

Németh István, a Szent Imre templom plébánosa kifejtette, hogy Advent az alkalma annak, hogy a szívünk mélyén tudjunk rendet tenni. Készíteni kell ezekben a hetekben magunkat arra a szívünk mélyén, hogy a Krisztussal való találkozás örömteli legyen, hozza meg a lelkünk békéjét.

A soproni Jereván lakótelep első Adventvasárnapi gyertyáját Németh István plébános gyújtotta meg.

A meghitt ünnepségen a Lővéri Nyugdíjasklub műsora is hozzájárult az örömteli adventi pillanatok emelkedettségéhez.

Az Advent a Jerevánon ünnepi rendezvénysorozat keretében december 7-én, 18 órakor Adventi Hangversenyt tartanak a Szent Imre templomban. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Mozart, Beethoven és Vivaldi műveket játszik Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész vezényletével.

December 13-án a szolgáltatóház átriumában 9 és 12 óra között jótékonysági adventi könyvvásárt rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában