Sikeres pályázat

2022.11.12. 21:27

Falugondnoki busz és útfelújítás Rábapordányban

kisalfold.hu

Két pályázati megvalósítás is célba ért Rábapordányban, mind a kettő a Magyar Falu Programhoz kapcsolódik. Önkormányzati tulajdonú út felújítására közel 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. Ebből elkészül a Szabadság utca teljes hosszában, az országos közúttól a Béke utcáig, az utca végén található „zsák” szakasszal együtt. Így összesen majd egy kilométernyi út újul meg. A kivitelezés során kisebb korlátozások mellett a forgalom fenntartása folyamatos lesz, de teljes útlezárásra is számíthatnak a lakosok. A munkálatokat várhatóan november 30-ig befejezik. 

Megérkezett az önkormányzathoz az új falubusz. Az előző járművük nyolc éven át tett jó szolgálatot a falunak. A falubuszra a Magyar Falu Programba pályáztak, és az igényük kedvező elbírálása után végre átvehették a 8+1 személy szállítására alkalmas járművet, aminek nagy hasznát veszik majd a jövőben. Az önkormányzat falugondnoki teendőinek elvégzéséhez és az idősek szállításához jelent segítséget a modernebb, rámpával ellátott négykerekű.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában