A kislány jól van, csak kimerült

2022.11.14. 19:51

Épségben került elő a hatéves Zóra - Megszólalt lapunknak az eltűnt kislányt megtaláló siklóernyős

Az egész éjjel tartó sikertelen kutatás után hétfőn reggel tovább keresték a hatéves T. Zórát, aki egy Pér és Töltéstava közötti tanyáról tűnt el vasárnap délután. Kutyák, drónok, rengeteg civil segíti a rendőrség a katasztrófavédelem munkáját, végül délelőtt kilenc óra körül egy siklóernyős pillantotta meg őt a magasból.

Pozsgai Kitti

Fotó: Nagy Gábor

Nagyon fáradtak vagyunk, mindenkinek köszönjük a segítséget

– írta lapunk kérdésére az eltűnt kislány édesanyja, Erzsébet, akit könnyek között szállítottak át a tanyáról a péri reptérhez, hogy végre átölelhesse kislányát.

Köd és sötétség nehezítette a keresők munkáját vasárnap este, akik hőkamerás drónokkal, kutyákkal indultak a hatéves kislány felkutatására. A körülmények nem tették lehetővé a helikopter felszállását, de hétfő reggel nyolc óra körül már kezdett felszállni a köd a környéken.

T. Zóra egy 5 hektáros, bekerítetlen tanyáról tűnt el november 13-án, vasárnap délután négy óra körül. Információink szerint a kislány gyakran játszott egyedül a hatalmas birtokon, s időnként kiabáltak egymásnak a szülőkkel, hogy tudják, minden rendben van. Fél négykor még reagált a kérdésre, négykor viszont már nem érkezett válasz Zórától.

A rendőrségre vasárnap délután öt órakor érkezett a bejelentés a kislány eltűnéséről, kollégáink azonnal a helyszínre mentek és elkezdték a felkutatást

– nyilatkozta lapunknak Czagányi Zsuzsanna rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei RFK szóvivője.

A helyszínen több száz civil, speciális keresők, a katasztrófavédelem és a rendőrség kereste Zórát vasárnap késő éjjelig, hétfő reggelre ismét megtelt a környék autókkal. A tanyáról minden irányban elindultak a csapatok, kutyás keresőkkel, civilekkel erősítették a rendőrség, katasztrófavédelem, honvédség, polgárőrség csapatait.

Éjjel kettőig kint voltunk, hogy segítsünk megtalálni a kislányt, elképesztő volt megtapasztalni ezt az összefogást

– mondta az egyik civil kereső, Péter Mónika.

Alig lehetett látni valamit, sötét és sűrű köd volt. Csak a csatárlánc fényei világítottak hosszan. Szomorúan, kétségbeesve tértünk haza. Az ember ilyenkor belegondol, milyen lehet kint, a hidegben, sötétben, egyedül.

Kilenc óra körül arra lettünk figyelmesek a helyszínen, hogy az egyik rendőrautó körül többen éljeneznek és tapsolnak. Futótűzként terjedt a hír: megvan a kislány! Mindenkit csak az érdekelt, hogy épségben van-e. Hamarosan kiderült az is, hogy egy siklóernyős férfi talált rá, aki a magasból vette észre Zórát. Perceken belül a tanya felől jött Zóra édesanyja, aki könnyek között követte a rendőrt, aki átvitte őt a kb. 4 kilométerre lévő reptérhez.

Mehringer Szabolcsot hatalmas taps fogadta, amikor egy tiszteletkörre a tanya fölé repült. Az écsi siklóernyős lapunknak elmondta, hogy a levegőből vette észre Zórát, leszállt hozzá és beszélgetett vele, majd fotókat készített és elküldte a rendőrségnek. Azt mondta, nagy szerencséje volt a kislánynak, hogy vastag, meleg kabátban töltötte az éjszakát odakint, látszólag teljesen rendben volt, még mosolygott is rá, persze nagyon megilletődött.

Az első fotó Zoráról, melyet megtalálója Mehringer Szabolcs készített róla, miután sárkányrepülőjével leszállt a közelébe. (Fotó: Mehringer Szabolcs)

Zórát ezután édesanyjával együtt szállították a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba, hogy alaposan megvizsgálják, de édesanyja szerint is jól van a kislánya, csak nagyon kimerült.

A helyszínen a keresést irányító Tóth Károly őrnagy (Pannonhalma) és Székely Ákos őrnagy (Győr) megköszönték mindenki segítségét. Tóth Károly elárulta, volt olyan pillanat az éjszaka folyamán, amikor nem hitte volna, hogy ilyen boldog véget ér ez a történet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában