Megmozdulás

2022.11.18. 12:24

Élőláncot alkottak az oktatásért Sopronban

Több méter hosszan sorakoztak fel a Várkerületen a soproni diákok és tanárok, akik a megmozdulással szeretnék felhívni a figyelmet, hogy modernebb, 21. századibb oktatásra lenne szükség a magyar oktatási rendszerben. Az élőlánc akciót országos szinten az Egységes Diákfront-Pala Mozgalom hirdetett meg, amelyhez csatlakoztak a soproniak.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

- Mindenkinek van olyan tanára, aki sokat segített számára a tanulásban és a szívébe zárta. Értük és a jövőnkért állunk ma ki, hiszen tanárok nélkül nincs oktatás. Az ügy rendkívül fontos, amit nem lehet szó nélkül hagyni. A saját bőrünkön tapasztaljuk a problémát, nincsenek tanárok és helyettesítők az iskolában.

Van, hogy egész évfolyamok attól félnek, hogy mi lesz, ha egyik faktos tanár kiesik és mozdul vele az egész évfolyam - mondta Gangl Boglárka, az egyik szervező. Hozzátette, a megmozduláson többek között a Széchenyi-, a Berzsenyi- és az Eötvös-gimnázium diákjai vettek részt.

Fotó: Szalay Károly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában