Karácsonyra hangolva

2022.11.26. 12:04

Az óvári vár is programokkal kedveskedik az érdeklődőknek advent idején

Immár hagyomány, hogy a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér-karának otthonául szolgáló óvári vár is programokkal kedveskedik az érdeklődőknek advent idején. Nincs ez másként idén sem.

Mészely Réka

A gesztenyesor is ünnepi díszvilágítást kapott.

A Széchenyi István Egyetem idén is fontosnak tartja, hogy a tavalyi hagyományokat követve ünnepváró hangulatban fogadja a látogatókat. Éppen ezért sok programmal készülnek, amelyekről Pintér-­Péntek Marica létesítményvezetővel beszélgettünk.

– Az adventi vasárnapokon gyertyagyújtásra várjuk az érdeklődőket: november 27-én 17 órakor az első lángot dr. Szalka Éva dékán gyújtja meg, közreműködik Zsódi Viktor, a piarista iskola igazgatója, és a piarista kórus ünnepi műsort mutat be. December 4-én 17 órakor Iváncsics János alpolgármester gyújtja meg a gyertyát, a Csütörtöki Szalon adventi versekkel színesíti az együttlétet. December 11-én 17 órakor Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő gyújtja meg a harmadik gyertyát, a mosoni Szent Cecília Kórus működik közre az esten. December 18-án Árvay István polgármester és a Széchenyi-egyetem vezetői gyújtanak gyertyát, a magyar­óvári plébániatemplom Szent Krisztina Kórusa járul hozzá az ünnepi hangulathoz – sorolta a létesítményvezető.

Adventi hangulattal várják az érdeklődőket az óvári várba, a felvételen Pintér-Péntek Marica létesítményvezető és Takács Krisztián rendezvényszervező.

Pintér-Péntek Marica arra is felhívta a figyelmet, hogy december 10–11-én és 17–18-án adventi koncertek színhelye a lovagterem: Kozma Orsi és zenekara Let’s swing című műsorával december 10-én 17 órakor, Sárik Péter és Falusi Mariann Jazzkívánságműsor magyarul című előadásával december 11-én 17.30-kor szerepel. December 17-én 17 órától Udvaros Dorottya önálló estjére várják az érdeklődőket, míg Minden titok címmel Für Anikó és Hrutka Róbert estje december 18-án 15 órától látható. Továbbá adventi kézművesvásár lesz, ahol a Szigetközi Rotary Club és a Mosoni Nők Egyesülete jótékonysági adománygyűjtést szervez. A Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. jóvoltából karácsonyfát díszítenek.

– A gesztenyesor adventi díszkivilágítást kapott, míg a várat szintén fényfestéssel világítjuk meg – fűzte hozzá Pintér-Péntek Marica.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában