A támogatás az élete

2022.11.26. 19:01

Az ezredforduló óta dolgozik Kapuvár szociális ellátórendszerében Bella Györgyi

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld-Archív

– A főiskolai évek alatt nagy hangsúlyt kapott a gyakorlatszerzés, voltam iskolában szociális segítőként, fogyatékosok között, és miután beleláttam, egyre jobban megtetszett a segítő szakma és a gyerekekkel való foglalkozás. Azóta is szeretek a gyerekjóléti oldalon dolgozni – idézte fel Györgyi, aki elsőként családgondozónak jelentkezett Kapuvárra.

– Azóta is itt dolgozom – jegyezte meg. Később szolgálatvezető lett, és 2016-ban, mikor megalakult a család- és gyermekjóléti központ, annak vezetője.

– A Kapuvári járásban látjuk el a feladatokat. Vannak nehézségek, ahogy sikertörténetek is. Ilyen, amikor rendeződnek a családon belüli kapcsolatok, amiben nagy szerepük van az általunk biztosított segítő szolgáltatásoknak – jegyezte meg Györgyi, aki a fejlesztésekre is kitért.

– Az intézmény részt vesz pályázatokban, ezek révén például pszichológiai szolgáltatást, jogi tanácsadást biztosítunk családoknak, vannak érzelmi intelligencia fejlesztését szolgáló, valamint szabadidős programok, nyári táborok – mondta Bella Györgyi, aki, mint arról korábban beszámoltunk, segítő és áldozatos munkájáért szociális tagozatban Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjban részesült (Kisalföld, 2022. október 4.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában