Vasút

2022.11.11. 16:55

Átadták az új utasperonokat a fertőszentmiklósi állomáson

Két új, kiszélesített és akadálymentesített, modern utasperont adtak át Fertőszentmiklós állomáson. Az utasok kényelméről új peronbútorzat, esőbeálló, és újonnan kialakított vizuális utastájékoztató rendszer is gondoskodik.

kisalfold.hu

A kivitelezési munkálatok 2022. tavaszán kezdődtek Fertőszentmiklóson.  A vasútállomáson a terveknek megfelelően egy új oldalperon épült a II. számú vágány mellett és egy új szigetperon a III. és V. számú vágányok között.

Mindkét létesítmény szintbeni gyalogos átjárón keresztül közelíthető meg, biztosítva az akadálymentes közlekedést. A felvételi épület és az oldalperon közötti terület burkolása is elkészült, biztosítva a váróteremből az egy szinten történő – szintén akadálymentes - kijutást. A peronokon valós idejű audiovizuális utastájékoztató rendszer épült ki, emellett elkészült a peronok térvilágítása. A peronokon a GYSEV arculati előírásainak megfelelően esőbeállókat és peronbútorokat helyeztek ki.

Az átadó

„Fertőszentmiklós kiemelt szerepet játszik a GYSEV vasútállomásai között, ezért is tartom lényegesnek, hogy a 2020-ban megújult állomásépület mellett az elmúlt időszakban új, akadálymentes peronok és új peronbútorzat is készült. Ez pedig jelentősen komfortosabb utazást biztosít mind a Sopron-Győr-Budapest, mind pedig a Fertőszentmiklós-Nezsider-Bécs vonalon közlekedő utasainknak” – mondta el az átadási ünnepségen Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az állomási felsővezetéki rendszert is át kellett alakítani. A csonkavágányok végére erősített energia elnyelős vágányzáró bakok épültek. A peronelrendezésnek megfelelően kiépült a szükséges kábelalépítményi hálózat.

Az állomási felsővezeték rendszert is átalakították.

A GYSEV Zrt. az ún. INTERREG program keretén belül projekttámogatásból és saját forrásból valósította meg a Fertőszentmiklós állomás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektet.

A beruházás az INTERREG program LowCarb Mobility projektjének támogatásával és a GYSEV Zrt. saját forrásából valósult meg, külső kivitelező cég által. A kivitelezési munkálatok szeptember 19-én befejeződtek, a műszaki átadás-átvételi eljárást október 19-én lezárták, a projekt költsége 495 millió forint volt.

Az átadási ünnepségen részt vett Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere, Tar Erzsébet, a Homlok Építő Zrt. stratégiai igazgatója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában