MCC Győr

2022.11.21. 09:00

A viharálló kapcsolatok 7 titka – Dr. Mihalec Gábor előadása a győri MCC-ben

Vajon mik azok a tényezők, amelyek alapján egy felmerülő krízishelyzet esetében egyes párok köteléke stabil tud maradni, más párok kapcsolata viszont elindul lefelé a lejtőn? Létezik-e bevált recept, melynek köszönhetően sikeresen meg tudunk küzdeni a válsággal? Ezen kérdésekre is választ kaphattak azok, akik november 15-én ellátogattak az MCC győri képzési központjába, ahol Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, nemzetközi előadó és tréner tartott előadást A viharálló kapcsolatok 7 titka címmel. Az esemény a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat negyedik előadása volt a 2022-es évben, ahol több mint 100 érdeklődő vett részt.

MCC Győr

Forrás: MCC Győr

Dr. Mihalec Gábor a Covid-járvány idején egy 1255 főt bevonó kutatást végzett, ahol azt vizsgálta, hogyan hatott a párok életére a hirtelen megjelenő, extrém krízishelyzet. Kutatásának eredményét a közönséggel is megosztotta: „7 kulcsot egy karikán”, melynek köszönhetően kapcsolatuk viharállóvá válhat. A hét kulcs között szerepelt többek között az érzelmek kifejezése, a higgadtság, a rendezettség és a reményfaktor is. Természetesen ezeket nem lehet egyik pillanatról a másikra beépíteni mindennapi életünkbe, hanem sok-sok türelem, munka és gyakorlás szükséges ahhoz, hogy rutinná váljanak. Az előadást követően a közönség tehette fel kérdéseit, illetve lehetőség volt az előadóval dedikáltatni a műveit.

Az MCC győri központja hétről hétre kínál izgalmas szakmai programokat az érdeklődők számára. 2022. november 24-én 17.00 órakor kerül sor a következő rendezvényre, melynek címe Sziklára épített ház, avagy az alkotmány stabilitása, amely során életéről és munkásságáról beszélget Dr. Stumpf István volt alkotmánybíróval Sulyok Márton, az MCC Közjogi Műhelyének vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában