Kék hírek

2022.11.29. 07:00

A Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja alkalmából tartottak konferenciát Sopronban

A november 25-én tartott rendezvényén a rendőrségi prevenciós szakemberek és a nők elleni erőszak területén dolgozó civil szervezetek képviselői tartottak előadást.

kisalfold.hu

A Soproni Rendőrkapitányság különös hangsúlyt fektet a nők elleni erőszak megszüntetésére, és ennek előmozdítása céljából szervezték meg a bűnmegelőzési szakemberek a konferenciát.

Bognár Erzsébet a Titkos Védett Ház családgondozója ismertette a kapcsolati erőszak ellátórendszerét, míg Dés Fanni a NANE Egyesület munkatársa előadásában kitért a nők elleni erőszak jelenségére és az erre adott lehetséges társadalmi válaszokra.

Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes a kapcsolati erőszak áldozatainak lehetséges azonosításáról beszélt, míg Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy előadásának címe a „A nők elleni erőszak a rendőrségi eljárások tükrében” volt.

A meghívottak olyan szakemberek voltak, akik munkájuk során gyakran találkoznak olyan bántalmazott hölgyekkel, akiknek szükségük van a segítségre.

A részvevők között jelen voltak a Soproni Szociális Intézménynek, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének, Fertőd Mikro-térségi Szociális Szolgáltató Központnak, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva Intézményének, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központnak a munkatársai, akik egy széleskörű felvilágosítást kaptak a témában.

A nők elleni erőszak nem magánügy! Ha Önnek vagy ismerősének segítségre van szüksége hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat ingyenesen hívható +36 80 20 55 20 számát.

Van segítség!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában