Energiaválság

2022.10.13. 15:48

Tizenhatszorosára drágult a távhő Mosonmagyaróváron

Rendkívüli ülésen tárgyalt a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a távhőszolgáltatás díjairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról.

kisalfold.hu

Felvételünkön a mosonmagyaróvári Városháza.

Fotó: Kerekes István

A lakossági felhasználóknak és külön kezelt intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatás díjai hatósági árak, a árhatósági jogkört a Technológiai és Ipari Miniszter gyakorolja. Október 15-től a távhővel fűtött intézményeknek Mosonmagyaróváron az eddigi 3.305 forintos ár helyett 54.836 forintot kell fizetni gigajoulonként, a lakossági díjtételek nem változnak. A hivatkozott miniszteri rendelet szerint a díjemelés a fűtési díjra, valamint a használati melegvíz vízfelmelegítési díjra egyaránt vonatkozik.

A város vezetése a jelentős emelés miatt azonnali egyeztetéseket rendelt el a szükséges intézkedési javaslatok kidolgozására, illetve az intézményi felhasználók tájékoztatására. A távhővel fűtött intézményeknél az év végig becsült többletköltség 82 millió forint, a többletforrást biztosítja az önkormányzat.

Felvételünkön a mosonmagyaróvári Városháza.
Fotós: Kerekes István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában