Nulladik óra a járdán

2022.10.17. 08:54

Szolidaritási demonstrációval indul a hét, tanár diák együtt skandált a Szent István úton Győrben - Fotók

József Attila gondolataival, és a tanárokkal való szolidaritás himnuszává vált Mi vagyunk a grund című dallal demonstráltak szülők, diákok és pedagógusok hétfő reggel hét órától a Szent István út melletti járdaszakaszon A Révai iskola felhívására.

kisalföld.hu

Fotó: Huszár Gábor

Modern oktatást, a tanárok megbecsülését, minőségi utánpótlásukat, versenyképes tudást, használható tankönyveket kértek a skandálók. A munkába induló autósok is többen lehúzták az ablakot és énekeltek vagy tapsoltak a járdán állókkal, noha az ő haladásukat is lassította az akció.

– Már annyira nagy a baj, hogy mindenki érzi – mondta lapunknak Kalydiné Dubraviczky Tímea aki matematika-fizika szakos tanárként, mosolyogva mondja magáról, hogy mint ilyen, szinte kihaló faj. 

Azért nem sztrájkkal, vagy polgári engedetlenséggel szeretnék a hangjukat hallatni, mert így az intézmény vezetői is részt vehetnek, munkaidőn túli időpontban nem érhet senkit semmilyen vád. 

– Hétfő reggel van, a kollégistáknak, vagy azoknak, akik vidékről járnak, hamarabb el kellett jönniük, mintha nulladik óra lenne. Mindenki érzi, hogy itt a helyünk. Nem vagyunk naívak, nem gondolom, hogy kettő perc alatt minden megváltozhat, de ha ha már annyi megtesz a kormány, hogy párbeszédet kezdeményez, elkezd érdemben foglalkozni az oktatásüggyel, akkor már valamit elértünk. Sokaknak a szülei is itt vannak és nem csak az iskolánkból, jó érzés, hogy tanárok, diákok szülők, nyugdíjas kollégák összefognak.

A szakmai demonstrációt a győri Révai Gimnázium és Kollégium tantestületének 46 tanára, illetve munkatársa hirdette meg. Mint felhívásukban fogalmaznak, "azzal a céllal, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a közoktatás minden szereplőjével és felhívják a társadalom figyelmét a magyar köznevelés méltatlan helyzetére, súlyos, rendszerszintű problémáira".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában