Az intézményvezető dönt

2022.10.28. 09:00

Rövid őszi pihenő vár a diákokra Győr-Moson-Sopron megyében

munkatársunktól

kisalfold.hu

Szeptember végén jelentette be a kormány, hogy a megnövekedett energiaárak miatt hosszabb lesz a téli szünet, december 22. és január 8. között nem kell iskolába menni. Ősszel azonban általában rövidebb ideig, mindössze négy napig pihenhetnek a diákok: a hétvége után október 31-én és november 1-jén. Tartanak-e ezenkívül szünetet a megyében működő iskolákban? – kérdezte meg lapunk a fenntartókat.

– Az intézményvezetők a nevelőtestülettel egyetértésben saját hatáskörben dönthetnek a tanítás nélküli munkanapok felhasználásáról a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra. Általános iskolában négy, gimnáziumban hét tanítás nélküli munkanapról határozhat a nevelőtestület. Az intézmények döntése szerint az október végére, november elejére helyezett tanítás nélküli munkanap valóban jelentheti a gyermekek számára a pihenéssel töltött idő lehetőségének egy-egy nappal történő meghosszabbítását. Az ünnepi hétvége meghosszabbításáról a szülők az egyes iskoláktól kapnak tájékoztatást – közölte dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója.

– Az intézményvezető dönthet a tanítás nélküli munkanapok átcsoportosításáról vagy a szünetnek kiadott napok későbbi ledolgozásáról. A Soproni Tankerületi Központ legtöbb iskolájában a november elsejét követő három napot kiadják a vezetők. Az így kiadott napokon ügyeletet kell biztosítani az iskolákban – tudtuk meg Marek János tankerületi igazgatótól.

– A Győri Szakképzési Centrum intézményeiben őszi szünet nem lesz. A Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumban november 2–4-ig tanítás nélküli munkanapot tartanak, mivel ebben az időszakban az iskola épületének felújítása zajlik – tájékoztatta lapunkat Hartyándiné Frey Aranka főigazgató asszony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában