Arany és ezüst

2022.10.27. 19:00

Remekeltek barsis táncosok a büki regionális gyermek-néptáncfesztiválon

kisalfold.hu

Fotó: Vaskarika

Mint azt Csitei Gábor igazgatótól megtudtuk: – A Derőce csoport második alkalommal vett részt ezen a rendezvényen, tavaly ezüst, idén viszont már arany minősítéssel tértek haza, ez is mutatja, mennyit fejlődtek az elmúlt egy évben. A Bilibáncs a Páli Szent Vince-iskolaközpont művészeti csoportos osztálya, nekik első versenyük, és rögtön ezüst minősítéssel zártak

– emelte ki a néptánciskola vezetője.

Utóbbi csoportnál felkérték Korpás Éva énekesnőt, hogy élőben kísérje a táncosokat, örömmel vállalta az invitálást. Lakatos Áron és zenekara kísérte az együttest, a felkészítő tanárok pedig Südi Tamásné, Németh Dávid, Domján Máté, Mészáros Eszter és Csitei Gábor voltak.

A felnőtt- és ifjúsági együttesre is várnak kihívások, már javában készülnek a novemberi Lajtha László Koreográfiai Versenyre, melyet Szombathelyen rendeznek. A felnőttegyüttes továbbá bejutott a régiós néptánc­antológiára, melyen a tavalyi év legkiemelkedőbb csoportjai szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában