Együttműködés haváriahelyzetben

2022.10.12. 15:07

Olajszennyezést szimuláltak a Dunakiliti duzzasztóműnél

kisalfold.hu

Közös gyakorlatot tartott a Dunakiliti duzzasztóműnél a régiós és országos vízügy és a katasztrófavédelem. A gyakorlat célja olyan haváriahelyzetek kezelésének gyakorlása volt, ahol a szoros együttműködés javítja a védekezés hatásfokát. 

A feltételezett helyzet szerint a Dunakiliti duzzasztó felvizén nagy mennyiségű nehézolaj-szennyezés kárelhárítását szimulálták, ami veszélyezteti a duzzasztó és a vízpótló rendszerek működését. A védekezési gyakorlat alatt szennyező anyagot nem használtak. 

Az első feladat egy ilyen szennyezés során a lokalizáció, melyhez a VIKOMA típusú merülő-terelőfalat alkalmaztak. A lokalizálást követően a VIKOMA cég KOMARA tárcsás olajleszedő berendezésével és Delta sekélyvízi lefölözőberendezésével távolították el a feltételezett olajfoltot. A szennyeződés meghatározásában a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laborja segített, a vízi munkavégzésben pedig motorcsónak biztosításával támogatta a kárelhárítást, közölte a vízügy.

Forrás: Éduvizig

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában