Termálvizes fűtés

2022.10.05. 13:25

Megmenekül a győri Bercsényi-középiskola a költözéstől - fotók

A tanítás zökkenőmentesen folytatódhat a Bercsényi majd ezer diákja számára. Valószínűleg a két másik összevonásban érintett győri intézmény, a Baross és a Deák is megmenekül a szerdai szándéknyilatkozat aláírásának hála, amely szerint a Szakképzési Centrum és a Rába Quelle megállapodott a Bercsényi-iskola termálvíz ellátásának biztosításáról.

Bella Violetta

Gede Eszter, a Győr Szakképzési Centrum kancellárja és Kovacsics Imre, a Rába Quelle vezérigazgatója aláírták a szándéknyilatkozatot sajtótájékoztató keretében, amelyet tizenöt nap múlva szerződés követ.

– Ha most hozzáérünk a radiátorokhoz, érezzük, hogy langyos – mondta Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő. Elárulta, sok dilemma volt abban, hogy akár jogi, akár technikai szempontból visszaállítható-e a 19 éve nem használt termálvizes rendszer, de szerencsére kiderült, hogy minimális befektetéssel megoldható és a próbaüzemen is sikeres volt a régi-új fűtés.

Kovacsics Imre, a Rába Quelle igazgatója a kisebb sérelem ellenére, hogy 19 éve levágták a cégcsoportot a vezetékről, azonnal a segítségen törte a fejét, amint hallották a lehetséges összevonások hírét. – Láss csodát: most ezer diák elhelyezését és a pedagógusok megélhetését, mi, az akkor levágott cégcsoport menthetjük meg. Kötelességnek éreztük. Tragédia, ha valakinek ki kell költözni az otthonából, ez pedig az önök otthona, mindennap ide járnak. Ezért a Pannon-Víz Zrt. munkatársaival, akik a rendszer tulajdonosai, előrehoztuk a próbaüzemet és a mi szakembereinkkel és az iskola kollégáival elkezdtük vizsgálni, hogy a levágott kutakba és csőrendszerbe lehet-e életet lehelni. Sikerült. A próbaüzemet mi finanszírozzuk.

A költségekről szólva elárulta: a mindenkori gázárhoz képest fognak bizonyos százalékos kedvezményt adni.

Az iskola nevében Németh Zsolt igazgató köszönetet mondott azoknak, akik a megoldáson fáradoztak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában