A József Attila Kórus énekelt neki

2022.10.02. 07:55

Meglepetéskoncert Babi néninek - Nyolcvanadik születésnapján köszöntötték a győrszentiváni pedagógust - fotók

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából tortával köszöntötték fel pénteken Bárdos Józsefnét, mindenki Babi nénijét a Kálóczy téri Idősek Otthonában. A győrszentiváni pedagógushoz és a József Attila Kórus egykori kórusvezetőjéhez meglepetésvendégek is érkeztek a nagy napra.

Simon Roberta

Fotók: Csapó Balázs

Izgatottan gyülekeztek a Kálóczy téri Idősek Otthonának lakói tegnap az ebédlőben. Az intézmény dolgozói ünnepséget szerveztek az idősek világnapja alkalmából. Kányai Róbert igazgató köszöntője után az idén hatvanéves győrszentiváni József Attila Kórus műsora következett.

Az egykor ötven főt is számláló kórus tizenkét tagja Tamás Zoltánné vezetésével azért érkezett az otthonba, hogy a 80. születésnapját ünneplő egykori kórusvezetőt köszöntse. Bárdos Józsefné, akit legtöbben csak Babi néninek becéznek, meghatottan hallgatta szeretett együttese műsorát. A tolószék és a vele történtek ellenére a dalokat a tagokkal együtt énekelte, közben végig ritmusra járt a keze és a lába. A meglepetéskoncert után Komjáthyné Vincze Teodóra, az otthon terápiás munkatársa hatalmas tortával érkezett, tetején gyertyával, amit Babi néni boldogan fújt el.

– Olyan perceket szereztetek nekem, amilyeneket már azt hittem, többet nem élek át. Titeket hallgatva előtört belőlem újra a régi énem, járt a kezem és még az a rossz lábam is – mondta elcsukló hangon a kórus tagjai­nak. – Magasztos érzés járt át, nagyon megleptetek, pedig már minderről lemondtam.

Tamás Zoltánné, a József Attila Kórus vezetője virágcsokorral és ajándékkal is köszöntötte a születésnapost az együttes nevében, majd koccintottak az egészségére.

Bárdos József, Babi néni fia lapunknak elmondta, hogy rendkívül hálás azért, amit nap mint nap tesznek édesanyjáért.

– Köszönöm az ápolóknak, az összes ott dolgozónak, különösen Komjáthyné Vincze Teodórának, hogy így megszervezték és meglepték anyukámat születésnapja alkalmából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában