Leégett a győrszentiváni család otthona - Összefogott értük a település

Egy száz négyzetméteres, könnyűszerkezetes ház közel fele leégett a győrszentiváni Tölös utcában – írtuk meg egy hónapja. A szikár hír mögött egy kisgyermekes család tragédiája áll. Azért, hogy újra otthonuk legyen Radicséknak, összefogott a település. Szombaton jótékonysági napon gyűjtöttek számukra a Molnár Vid művelődési házban.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

– Kipattant a szikra a vegyes tüzelésű kazánból. A kamrának készült kis helyiség könnyűszerkezetes anyagokból épült, lángra kapott az ott elhelyezett, fából készült sarokülő is. Hamarosan égett az egész ház, még szerencse, hogy a gázpalackokat a tűzoltók ki tudták menteni. Valahogy így történhetett – vázolta fel nekünk a család tragédiáját Radicsné Polgár Vivien. 

A győrszentiváni családi otthon egy hónapja vált majdnem teljesen a lángok martalékává. Szerencse a bajban, hogy csak a fele lett oda. Férje saját kezével húzta fel a régi ház mellé az új lakrészt két évvel ezelőtt, most két szoba, a kis fürdő és WC hamvadt el. Biztosításuk nem volt, nem telt rá, felelte kérdésemre az édesanya, aki jelenleg gyesen van a két és fél éves Danival. 

Megmaradt számukra a nemrég elkészült konyha, nappali és kisszoba, most ezekben húzzák meg magukat hárman, illetve öten, ha a férj korábbi házasságából született két gyermeke náluk tartózkodik. 

Tamás, a férj ahogy tudta, lakhatóvá tette a házat. Ablakot cserélt, kifestett, éjjel-nappal dolgozott rajta, de például a gyerekszoba még fekete a koromtól és tető sincs rajta, csak USB-lappal, fóliával fedték le, hogy az eső ne jusson át rajta. A hírre összefogott Győrszentiván, aki tudta, már eddig is segített. 

– Jótékonysági családi napot szerveztünk a bajba jutott család megsegítésére Győrszentivánon. A Molnár Vid művelődési ház ingyen adja a teret, a fellépők ingyen lépnek fel. Tombolából is összegyűlt már a rendezvény előtt 250–300 ezer forint – mondta az egyik szervező, Varga Szabina. Fellépett többek között Bódi Csabi zenész, Rudi bohóc, a programok között gyermekek, felnőttek egyaránt találtak kedvükre valót. 

Olvasóink jóvoltából a Jóakarat hídja 200 ezer forinttal támogatja a családot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában