Síremlékek között

2022.10.30. 16:01

Különleges sírkert látogatást tartottak a Lenck-villa kertjében Sopronban - fotók

Mindenszentek és Halottak napja hétvégéjén különleges sírkert látogatásra invitálta a Soproni Múzeum a Lenck-villa kertjébe az érdeklődőket, ahol egy feladatsor segítségével lehetett felfedezni az ott kiállított sírkövek megannyi érdekes részletét.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

Az őszi színekben pompázó, levelüket hullató fák és a sűrű köd nyújtott igazán hiteles hátteret a vasárnapi programhoz.

A villa parkjában, számos, Sopron egykori evangélikus temetőjéből származó 17-18. századi sírkövet állítottak ki, nemesi és polgári családok emlékeit, amelyek jelentős művészeti, hely- és vallástörténeti értéket is képviselnek.

A vállalkozó kedvűek egy feladatlap alapján járhatták körbe a legérdekesebbeket, így tárult eléjük a kőfaragványok, szobrok és a feliratok számos különlegessége.

A program az Állj meg vándor! címet kapta, ami arra utal, hogy a síremlékek szövegének jelentős része ezzel a megszólítással kezdődik.

Ez a mondat azt kéri az emlék előtt elsétálótól, hogy olvassa el az ide temetett ember élettörténetét, üzenetét, adományait, így emlékezve rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában