Az önkormányzaté a terület

2022.10.17. 12:53

Közpark lesz a tó környékén Harkán - Játszóteret és sétányt alakítanának ki

A harkai Alpesi lakópark központjában található tó és környéke eddig magántulajdonban állt.

Papp Fanni

Közösségi teret terveznek – Sétányt, padokat és játszóteret építene ide az önkormányzat.

  • A harkai Alpesi lakópark központjában található tó és környéke eddig magántulajdonban állt. 
  • A tulajdonos évekig próbálta értékesíteni a több ezer négyzetméteres területet, de közpark besorolása miatt nem talált vevőre.
  • Végül tóval együtt az önkormányzat tulajdonába adta. A faluvezetés a jövőben játszóteret és sétányt alakítana ki a tónál, ahol a családok minőségi időt tölthetnek.

A harkai Alpesi lakópark központjában található egy közel 13 ezer négyzetméteres zöldterület, melynek közepén van egy horgászatra alkalmas tó is. Ez a terület máig az Alpesi Lakópark Kft. tulajdonában állt, amelyet évek óta próbált értékesíteni, azonban a harkai települési terv szerint közpark besorolású. Így a tulajdonos nem talált rá vevőt, végül ingyenesen és tehermentesen az önkormányzat tulajdonába adta.

– A település rendezési terve szerint a tó és annak környéke közpark besorolású, azonban a tulajdonosának lehetősége van 2 százalékban beépíteni a területet. A jelenlegi szabály szerint ez 240 négyzetméteres épületet jelent, ami csak a pihenést és a testedzést szolgáló vagy a terület fenntartásához szükséges építmény lehet – mondta el lapunknak Duschanek Péter polgármester.

Fotó: Máthé Daniella

– A képviselő-testületnek a tóval és környékével kapcsolatban az volt az álláspontja, hogy fontos lenne ténylegesen közparknak megtartani. Szeretnénk, ha oda bárki bemehetne, sétálhatna vagy a tónál horgászhatna. Ehhez szükség volt arra, hogy a terület az önkormányzat tulajdonába kerüljön. csak így tudjuk ezt hosszú távon garantálni, és megvalósítani a közösségi parkot – fejtette ki.

Hozzátette, a tó tulajdonba vételével hosszú távon tudja az önkormányzat a közösség érdekeit képviselni. A jövőben játszóteret és sétányt alakítanának ki, ahol a családok minőségi időt tölthetnének együtt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában