Új kalandok a csarnokban

2022.10.28. 16:30

Irány Madagaszkár - Lemur party, lián land, dzsungelélmény a győri állatkertben

Madagaszkár szigetén érezheti magát az, aki ellátogat a győri állatkert legújabb látványosságába, az állati játszóház és kávézót pénteken adtak át a látogatóknak.

Simon Roberta

A hely egy rendhagyó játszóház, ahol a látogatók találkozhatnak interaktív állatbemutatókkal, állatsimogatóval, játszóházzal, ugrálóvárral.

Fotó: Csapó Balázs

Az állatkert önerőből felújította régóta üresen álló csarnoképületét. Az új, télen-nyáron egyaránt használható, több, mint 700 négyzetméteres közösségi tér lehetővé teszi a látogatási szezon elnyújtását és az őszi-téli hónapokban is teret biztosít a családoknak a minőségi idő eltöltésére.

- A hely egy rendhagyó játszóház, ahol a látogatók találkozhatnak interaktív állatbemutatókkal, állatsimogatóval, játszóházzal, ugrálóvárral. Születésnapok, egyéb családi rendezvények, csapatépítő tréningek helyszíneként a győri állatkert játszóháza évszaktól, időjárástól függetlenül a tökéletes választás - fogalmazott dr. Andréka György igazgató.

A győri Xantus János Állatkert 2022-es évben eléri a több mint 250 000 látogatószámot, emellett pedig Győrben és a régióban a „Legjobb Családi Program” rangot is magáénak tudhatja.

Az állatkerti belépőjegy megváltásával az állatkerti játszóház is látogatható, ami nemcsak „játék” elemekből áll, hanem valóban a dzsungelbe érkezhetnek az érdeklődők és a park lakóival is találkozhatnak. Ugrálóvárak, mászó elemek, varánusz, pókok, kígyók, csótányok, piráják, denevérek társaságában a vállalkozó szelleműeknek lehetősége nyílik egy-egy fajjal személyesen is találkozni, és akár meg is simogatni őket.

A hatalmas épület szomszédjában oroszlánok, zsiráfok, vízilovak és pingvinek élnek. A Fülesbástya kedvencei már beköltöztek a új helyükre, a csarnokba és a Zoo Show csapata is itt tartja majd a műsorukat.

- A beruházás munkálatai idén a nyílászárók cseréjével és energiatakarékos villamoshálózat kialakításával kezdődtek. A fűtést új, energiaitakarékos vegyestüzelésű kazánrendszer biztosítja, amelynek készletei 2023. áprilisáig biztosítva vannak - tudtuk meg.

A játszóház az állatkert téli nyitvatartási idején túl, hétköznap 19 óráig, hétvégén 20 óráig tart nyitva. Sötétedés után a kültéri kivilágított állatkerti játszótér és az állatsimogató továbbra is használható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában