Jubileum

2022.10.24. 22:24

Húsz éve önálló Károlyháza

Húsz éve lett önálló település Károlyháza. A Kimléről való leválást Berecz László önkormányzati képviselő kezdeményezte huszonnégy éve, a falu első polgármestere Szép Károly lett. Őket is köszöntötték a kistelepülésen.

Mészely Réka

Éppen húsz évvel ezelőtt mondta ki egy köztársasági határozat Károlyháza önállóságát. Azt meg- előzően Kimle részét képezte, s címerében a négy rózsa motívum egyike is ezt a kistelepülést jelképezi a mai napig. A község azonban önállóságra vágyott, önálló boldogulásra, gazdálko- dásra, az idő pedig igazolta a döntés létjogosultságát.

A Károlyházát a kimlei testületben képviselő Berecz László kezdeményezésére huszonnégy éve indult el a leválási folyamat, amely két évtizede eredményre vezetett. Berecz László most is képviselő, immár Károlyháza színeiben.

Őt és a falu első polgármesterét, képviselő-testületeit is köszöntötték a jubileumon. A két évtizedet emléktábla avatásával ünnepelték a Május 1. téren kialakított emlékparkban, ahol köszöntőt mondott Nagy István agrárminiszter és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke.

Barna Péter polgármester köszöntötte Szép Károlyt, a falu első elöljáróját.

– Sem egyszerű, sem könnyű nem volt az ide vezető út, de az önállósodás meghozta a gyümölcsét, Károlyháza ma élénk közösségi életével hallat magáról. Az elmúlt időszak a bizonyítás két évtizede volt. Hiszem, hogy a település to- vábbi épülése mind lakosság- számban, mind lélekben folytatódik – emelte ki köszöntőjében Nagy István.

Németh Zoltán is gratulált a megye egyik legifjabb községének: az önálló településsé válás 20. évfordulójára Győr-Moson- Sopron Megye Emlékérmet adományozott. A hivatalban Barna Péter polgármester foglalta össze a település múltját, és megajándékozta azokat, akikre Károlyháza számíthatott ebben az időszakban.

Emléktáblával tisztelegnek az elmúlt húsz év előtt az egykori és jelenlegi képviselők a vendégekkel.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában