Beadvány

2022.10.08. 09:21

Győrszentiváni ügy - Ombudsman vizsgálja meg az ipari park tervezett bővítését

Tovább tart a győrszentivániak küzdelme az ipari park bővítése ellen, amely a lakott területhez közeli földek jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetté sorolásával jár. Előbb aláírásgyűjtést, majd tüntetést tartottak és választ kértek arról, hogy mely vállalatok pontosan milyen tevékenységet folytatnának a területen, majd mérő vizsgálatokra gyűjtöttek pénzt.

kisalfold.hu

Dr. Balog-Farkas Renáta, Szabó Andrea, Papp-Vida Csilla a győrszentiváni civilek képviseletében.

Csütörtökön a városrész civilei az alapvető jogok biztosához fordultak, akinek nyugat-magyarországi irodájánál nyújtották át beadványukat.

Ebben összefoglalták, hogy szerintük milyen pontokon sérültek az alaptörvényben foglalt jogaik. Dr. Balog-Farkas Renáta a közösségi médiában így fogalmaz: „A területrendezési eljárás környezetvédelmi és eljárásjogi szabálytalanságait emeltük ki és tettünk panaszt ezek miatt. Az alapvető jogok biztosának képviselője részéről rengeteg kérdés merült fel. Mi az általunk ismert információkat és az azokat alátámasztó több száz oldalt kitevő okirati bizonyítékainkat átadtuk.”

Az alapvető jogok biztosának területi képviselője biztosította a szentiváni civileket arról, hogy az aggályokat, problémafelvetéseket több szakterület bevonásával, egyesével megvizsgálják. Ahogy dr. Balog-Farkas Renáta lapunknak elmondta: a komplex beadvány feldolgozása nem kis időt vesz majd igénybe, számos területre kiterjed, ezért egyelőre nem sejtik, mikorra kaphatnak válaszokat.

Felvételünkön Dr. Balog-Farkas Renáta, Szabó Andrea, Papp-Vida Csilla a győrszentiváni civilek képviseletében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában