Helyi közélet

2022.10.23. 13:00

Eredményesen vadásztak a soproni egyetemisták

kisalfold.hu

A Soproni Egyetem „Hármas cvikk” csapata III. helyezést, a „Rapsicok” csapata IV. helyezést ért el az országos megmérettetésen. Fotó: uni-sopron

Debrecenben rendezték az Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőt. A megmérettetésen hat intézmény kilenc csapata indult, közöttük a Soproni Egyetem két alakulata. A verseny első napján elméleti szakismeretekről kellett számot adni: szakmai és vadászetikai teszt, valamint állathang, nyom- és röpkép, illetve vadászkürtszignálok felismerése, ezenkívül vadász- és magyar kutyafajta ismeret formájában. A második napon a Hortobágyon gyakorlati kihívások várták a résztvevőket. A fegyver-összeszerelés, a korong-, valamint bukócéllövészet mellett trófeabírálat távolságbecsléssel és vadászvendég-kísérés volt a versenyzők feladata. 

A Soproni Egyetem hallgatói jól szerepeltek az országos versenyben: a Kiss Péter, Lelkes Marcell és Piri Gábor összeállítású csapat harmadik lett, míg a Gyenes Ágoston, Dufla Zalán és Farkas Bertalan alkotta együttes negyedik helyezést ért el. A hallgatók felkészítő és kísérő tanára dr. Bende Attila, a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet oktatója volt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában