Rajzpályázat

2022.10.16. 09:00

Díjazták a diákok kreativitását Sopronban

Mit tehetünk Földünkért a nyári szünet alatt?” címmel hirdetett rajzpályázatot a soproni önkormányzat.

kisalfold.hu

A felhívásban olyan rajzokat kértek a szervezők, amelyek bemutatják, hogyan védjük környezetünket a nyári vakáció alatt, mivel járulhatunk hozzá, hogy Földünk még sokáig élhető maradjon. A rajzversenyre soproni óvodások, általános és középiskolás tanulók nevezhettek. 

Számos kreatív és frappáns pályamű érkezett a felhívásra. Ezért bár eredetileg a zsűri javasolt nyerteseket, ám emellett a nagyközönségnek is megnyitották a lehetőséget a szavazásra. Így mind a 4 kategóriában végül 2–2 alkotás részesült nyereményben. A díjakat dr. Farkas Ciprián polgármester adta át csütörtök délután a városházán. 

A pályamunkákat szakmai zsűri és közönségszavazatok alapján díjazták. Az óvodai pálya­művek kategóriájának győztese Kótai Fanni lett, Horváth Zsigmond Zoé pedig a közönségdíjas. 

Az alsó tagozatos pályaművek győztese Páli Titanilla, a közönségdíjas alkotást Lakner Sophie készítette. A felső tagozatos győztes Máté Bianka lett, a kategória közönségkedvence Németh-Hajnal Gellért. A középiskolai pályázók közül Pap Klaudia Beatrix tudhatja magáénak az első helyezést, a közönségtől pedig Kőrösy Veronika zsebelte be a legtöbb szavazatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában