Új körzeti orvos a városban

2022.10.07. 17:50

Biztosított működés Kapuváron, de bezárt a sportcsarnok, a múzeum és a művelődési ház nagyterme

A kapuvári 1. számú felnőttháziorvosi körzetbe új orvos érkezik.

kisalfold.hu

– Akkor tudunk felelősségteljes döntéseket hozni, ha a képviselők is látják, hogy áll a város – kezdte a költségvetési rendelet módosító javaslata előtt Hámori György polgármester a legutóbbi testületi ülésen. Hozzátette: ismét egy jól átlátható anyagot kaptak a pénzügyi részlegtől. 

Áttérve a következő napirendi pontra, a Király-tó Óvoda és Bölcsőde egyrészt kiegészült a himodi tagóvodával, másrészt örvendetes, hogy a központi és gartai tagóvodában a csoportok maximumlétszámának túllépésére kértek engedélyt. 

A kapuvári 1. számú felnőttháziorvosi körzetbe új orvos érkezik. December végéig helyettesítéssel biztosítják a szolgáltatást, az új doktor január 1-jétől veszi át a körzetet. 

– Aktualizálva, a jelenlegi érvényben lévő jogszabályokkal kiegészítve és a Jószív temetkezési vállalattal egyeztetve készült el a temetői rendelet – foglalta össze a városvezető. 

Hámori György a megnövekedett energiaárak kapcsán elmondta, hogy december 31-ig látnak előre az árak tekintetében, az intézkedéseik közül felsorolt néhányat. 

„A diákokon kívül leállítjuk a tornacsarnok használati lehetőségét. A művelődési házban leáll a nagyterem, a klubszobákat továbbra is biztosítjuk a civil szervezeteknek. Az idősek számára a nappali ellátást nem szüntetjük meg, csak szűkítjük az időkeretet. Az üléseinket áttesszük a kisterembe. A múzeumot bezárjuk, de ha bejelentkezik egy csoport, kinyitjuk. Minden olyan intézkedést megtettünk, ami nem veszélyezteti a működést, de segít a 20–25 százalékos megtakarítás elérésében. Folytatódik a strandfelújítási programunk. A fejlesztést befejező és ezt biztosító összeg a rendelkezésünkre áll. A kút felújítása és üzembe helyezése megtörtént. A következő lépés a rendszerbe kapcsolása, hogy a következő szezonban már a saját termálvizünket használhassuk a strandolók kiszolgálására. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában