Átadó

2022.10.07. 16:00

Átépítették az óvodát Héderváron - fotók

Új csoportszobát hoztak létre, mely szeptembertől már fogad kisgyermekeket, megépítették az akadálymentesített bejáratot, a palatetőt cserepes borításúra cserélték és megújult a tálalókonyha is a hédervári óvodában, ahol pénteken ünnepre gyűltek össze.

Mészely Réka

Ápolják a gyermekek lelkét – hangsúlyozta a lelki megújulás fontosságát Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken az átalakított hédervári óvoda átadóján. Kiemelte: az utóbbi időben a fejlesztések sorában számos egyházi épület és egyházi fenntartású intézmény újulhatott meg.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerint örömteli, hogy hétről-hétre adhatnak át elkészült beruházásokat, köszönhetően annak, hogy jelentős mértékű területfejlesztési források érkeztek térségünkbe. Ezért köszönetet mondott a magyar kormánynak, ahogy azért is, hogy a rendelkezésre álló összegekről helyben lehet döntést hozni. Cél, hogy a kisebb településeken is városias jellegű szolgáltatásokat lehessen nyújtani. A megyei közgyűlés elnöke érdeklődésünkre hozzátette: a jelen beruházás az első átadott a TOP Plusz programban.

– Öröm számunkra ez a nap, öröm, hogy településünkön ismét annyi kisgyermek van, hogy mintegy harminc év után indokolttá vált óvodánkban a harmadik csoport indítása – kezdte beszédét Tóthné Göndöcs Annamária tagóvodavezető, aki arról szólt, hogy a fenntartó piarista rend és a helyi önkormányzat időben felismerte, hogy cselekedni kell. A TOP Plusz programban 75,3 millió forintot nyertek el, ebből alakítottak ki egy csoportszobát a hozzá tartozó előtérrel, gyermekmosdóval, berendezési tárgyakkal és eszközökkel. Megépítettek egy akadálymentesített bejáratot és mosdót. A palával fedett tetőket cserepeslemez borításra cserélték, a födémeket szigetelték. A tálalókonyhában cserélték a víz- és szennyvízvezetékeket, felújították a padlóburkolatot, cserélték a beltéri ajtókat és korszerű lámpatesteket építettek be. Új lett az óvoda fűtését ellátó kazán is.

Zsódi Viktor intézményvezető köszönetet mondott Tóthné Göndöcs Annamária tagóvodavezető munkájáért, akinek Zsidanits István emlékplakettet adott át az új csoportszobát megáldó Szakál Ádám tartományfőnökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában