Helyszíni bejárás

2022.10.20. 10:21

Áprilisban készülhet el a parkolólemez a Kuopio parkban Győrben - Videó

Befejeződtek a betonozási munkák, elkészült a parkolólemez szerkezete. A környező utcákban kialakított parkolókkal együtt összesen 166 autónak biztosít helyet a beruházás, amit várhatóan április végén vehetnek birtokba az autósok.

kisalfold.hu

Még fél év kitartást és türelmet kérnek a környék lakóitól. Fotó: Cseh Róbert

Sok év várakozás után, februárban kapták a jó hírt a Kodály Zoltán utcában élők, és a környék lakói, hogy végre megoldást kaphatnak a parkolási problémáikra. Ekkor jelentették be, hogy 2,5 milliárd forint összegű, állami támogatásból parkolólemez épül a Kuopio park területén. 

Szerdán a helyszíni bejárást tartott Dézsi Csaba András polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő, Radnóti Ákos és Szálasy László, a városrész képviselője.

Dézsi Csaba András elmondta, hogy a kormányzati támogatásból nemcsak a parkolólemez valósulhat meg, hanem a környező utcákban is meg tudták növelni a parkolóhelyek számát, sőt, még Szabadhegyre is jutott belőle az utak és járdák felújítására.

Kara Ákos úgy fogalmazott, Győr legfontosabb fejlesztése valósul meg. Kiemelte, hogy nemcsak a parkolólemez épül meg, hanem megújul a park korábban elhanyagolt része is. Ezt önerőből nem tudta volna megvalósítani a város. 

„Országgyűlési képviselőként mindent megtettem azért, hogy kormányzati forráshoz jusson a város, és örülök annak, hogy a kormányzat igent mondott.” Hozzátette, mivel itt nőtt fel, itt járt iskolába, jól ismeri a városrészt. „A lehető legjobb megoldás született mind a parkolólemez, mind a közösségi tér tekintetében”. 

A képviselő beszélt további fejlesztési terveiről is. Ezek közül kiemelte, hogy szeretné ha megvalósulhatna Marcalvárosban a temető melletti területen egy ugyanilyen parkoló- és közösségi tér rehabilitáció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában