Ovi után járőrkocsi

2022.10.25. 15:01

A győrszemerei Mészárosné Nagy Henrietta lett Az Év Polgárőr Pedagógusa

Az Év Polgárőr Pedagógusa elismerést vehette át a napokban Mészárosné Nagy Henrietta, a Győrszemerei Óvoda és Bölcsőde vezetője az Országos Polgárőr Szövetségtől a Teve utcai rendőrpalotában. Tokovicz Árpád, a helyi polgárőrség vezetője elmondta, azért terjesztette fel Henriettát a díjra, mert 18 éve az egyik legszolgálatkészebb tagja az egyesületnek.

Bella Violetta

Mészárosné Nagy Henrietta a díjjal – Ugyanabban az óvodában játszott gyerekként, ahol most intézményvezetőként dolgozik. Fotó: Rákóczy Á.

– Ide születtem – meséli az óvónő –, ide jártam óvodába, iskolába, egyedül a szakközép négy évét töltöttem másutt, és a szemerei ovi az első munkahelyem. Az első csoportomba járók már 36 évesek, és már a gyermekeik is óvodásaim.

Az óvoda mellett a győrszemerei bölcsőde is a vezetése alá tartozik. – A gyerekek rovására semmi sem mehet: a munkám négyig tart, a szabadidőmben kezdődik a polgárőrélet, este járőrözünk.

A pedagógus-polgárőr nem dicsekvő típus: ugyan már augusztusban tudott a díjról, de csak az átvételt megelőző napon szólt róla a szüleinek. És hogy utólag kitegye a közösségi oldalára, ahhoz is három jó barátnője rábeszélése kellett. – Soha nem kaptam ilyen elismerést, és nem is tudtam, hogyan kezeljem. Nagyon szép, örülök neki, bár magam sem tudom, mivel érdemeltem ki.

A polgárőrség a járőrözés mellett a településen jótékonysági akciókat, ruhagyűjtést, ajándékozást szervez, biztosítja a rendezvényeket, és esténként figyelemmel kísérik az utolsó buszról leszállókat, hogy mindenki biztonságban hazaérkezzen. Mészárosné Nagy Henrietta emellett az Együtt Győrszemeréért Egyesület tagja és a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára.

– Közösségi ember vagyok, szeretek az emberek között lenni. A rendezvényeken nem mindig viselek polgárőrmellényt, mert sokszor más szerepemben is jelen vagyok. De ha bármikor szolgálatba kell lépni, mindig ott az igazolvány és a mellény a kocsimban.

Amúgy is úgy tapasztalja, hogy egyszerű biciklizés alkalmával jobban lehet figyelni, mint felmatricázott autóval.

Egyszer úgy esett, hogy ellopták az óvoda vörösréz előtetőjét.

– A bíróságon az illető azt mondta: „Óvó néni, ha tudom, hogy magának mennyi gondot okozok, biztos nem lopok!” Szoktam is mondani, ha sumákság történik, hogy nem rád haragszom, hanem a cselekedetre, amit csináltál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában