Újabb helyek a kicsiknek

2022.09.23. 12:13

Új bölcsőde épült negyedmilliárd forintból Hegyeshalomban

Kétcsoportos bölcsődét épített a helyi önkormányzat Hegyeshalomban, melyet pénteken adtak át Nagy István agrárminiszter, Széles Sándor főispán, Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke jelenlétében.

kisalfold.hu

Fotók: Kerekes István

A Pénzügyminisztérium Bölcsőde fejlesztési programján 2018-ban pályáztak, és nyertek el 190,6 millió forintot. Az építőanyagok drágulása miatt a kivitelezés teljes összege közel 250 millió forintra változott. Tavaly júliusban tették le az új intézmény alapkövét. Szőke László hegyeshalmi polgármester tájékoztatása szerint október harmadikán nyitják ki a kapukat a gyermekek előtt a 24 férőhelyes intézményben.

Nagy István, Széles Sándor és Németh Zoltán gratulált a beruházáshoz és méltatta a fejlesztés jelentőségét.

A nagyközségben tíz év kihagyás után, egy csoporttal 2008-ban indult el a bölcsőde az óvoda egyik épületszárnyában, amit most már vissza lehet adni az ovisoknak. A jelenleg 125 férőhelyes intézményre jóval nagyobb azonban az igény, így ott egy újabb csoportot tudnak indítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában