Közélet

2022.09.27. 11:34

Tagokat toboroz a kónyi polgárőrség

Felhívást tett közzé a kónyi polgárőr egyesület, melyben arra kéri a helyieket, hogy csatlakozzanak soraikhoz. Meg is indokolják a kérést a polgárőrök.

Cs. Kovács Attila

Eszerint a településen, illetve a környéken az elmúlt időszakban érezhetően megnőtt a bűnesetek száma. A közbiztonság javítása, a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében szeretnék megújítani a régóta jól működő egyesületet. Olyanok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a klasszikus polgárőrmunka iránt és úgy gondolják, hogy szeretnének hozzájárulni a község közbiztonságának javításához, a nyugalom megőrzéséhez. Azokra számítanak, akik nem azt kérdezik, hogy "Miért nem tesz már valaki valamit?", hanem ők maguk is hozzájárulnának a problémák megoldásához, a falu nyugalmához.

A polgárőrmunka társadalmi munka, melyet mindenki azért végez, mert nem csak nézni akarja a környezetében zajló eseményeket, hanem maga is alakítani szeretné azokat. "Lakókörnyezetünk, tereink, parkjaink védelme mindannyiunk érdeke"-jegyzik meg a polgárőrség felhívása. 

A jelentkezőknek havonta egy-két szolgálatot kellene vállalniuk, autóval, kerékpárral vagy gyalog. A járőrszolgálat a község területén belül van általában, illetve előfordul, hogy a helyi rendezvények biztosításában is résztvesznek a polgárőrök.

Ha valakinek tehát fontos a környezete, a családja biztonsága, ha szeretne tenni valamit a közösség érdekében,ha a szolgálattal segítené a hatóságok munkáját a bűnmegelőzésért, ha szeretné nagyobb biztonságban tudni házát, vagyontárgyait, ha szívesen dolgozna a gyerekek és a fiatalok védelmében, ha segítséget nyújtana a környezetvédelemben, a katasztrófák elhárításában, ha szívesen segítene a közösségi rendezvények lebonyolításában és hisz az értékteremtő munka erejében, jelentkezzen polgárőrnek a kónyi egyesületnél.

A kónyi a Rábaköz egyik legjobban működő polgárőr egyesülete. A csoport elnyerte már az Év polgárőr egyesülete díjat, a község pedig a Polgárőr falu elismerést.

Jelentkezni lehet Csányi Gábornál a 0670/459-7425-ös telefonszámon. Részleteket lehet megtudni az egyesület közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában