Még nem tudni a részleteket

2022.09.04. 07:37

Próbarepülésből halál - Ismerősei szerint precíz ember volt a balesetet szenvedett mecséri férfi

Ismerőseit, barátait, de a sárkányrepülős-„társadalmat” is megrázta a múlt szombaton Darnózseli és Lipót között súlyos balesetet szenvedett mecséri férfi halála. Munkájában precízként ismert szakember hunyt el a tragédiában.

Mészely Réka

Fotó: Fekete Zoltán

A halálba zuhant címmel írtunk arról a balesetről, mely az 59 éves mecséri férfivel történt múlt szombaton. A férfi motoros sárkányrepülővel próbarepülésre szállt fel Darnózseli és Lipót között. A rendőrség közleménye szerint eddig ismeretlen okok miatt fának ütközött és lezuhant. A sárkányrepülő vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen már hiába küzdöttek az életéért, elhunyt. A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

– Egy nagyon emberséges személyt ismertem benne, akivel jó kapcsolatot ápoltam. Mecséren panziót üzemeltetünk, ahányszor a vendégeknél bármilyen műszaki hiba adódott, segített megjavítani az autót. Igazi megszállott ember volt, aki a legtöbb idejét a műhelyében töltötte – kezdte beszélgetésünket Fekete Zoltán, aki barátként emlékezett az elhunyt férfira.

– Különböző repülői voltak. Utasokat nem nagyon vitt fel sétarepülésre, de velem többször is kivételt tett, így lehetőségem nyílt fotózgatni a környéket. Korábban egy területet is bérelt kifutópályának, de ez a lehetőség megszűnt. Nagyon precíz ember volt, a sors iróniá­­ja, hogy egy ilyen tragédiában vesztette életét – fejtette ki az elhunyt férfi barátja.

Csaplár Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta: nagybetűs embert veszített a közösség, a családdal egyeztetve megemlékezést nem terveznek, a férfit katolikus szertartás szerint helyezik majd örök nyugalomra.

– A műhelyben félbemaradtak munkái. Az épületre most a polgárőrök jobban odafigyelnek – emelte ki a településvezető.

A sárkányrepülősöket mélyen megérintette a tragédia. Sokukkal beszéltünk, de valamennyien azt mondták, a vizsgálatokig nem kívánnak az esetről beszélni.

– Ilyenkor valamennyien végiggondoljuk az eseményeket, és bízunk benne, hogy nem fordul elő hasonló baleset – nyilatkozott végül Ferinc Vince, a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség elnöke, aki szerint Magyarországon mintegy 600–700 sárkányrepülős lehet. Ő is elmondta, hogy a baleset körülményeit nem ismeri, így arról nem kívánt véleményt formálni.

– Ragyogó, különleges érzés ezzel a viszonylag lassú eszközzel a levegőben repülni, mely során szép látvány tárul elénk. Egészen más utasnak és más pilótának lenni. Utóbbihoz légügyi szakszolgálati hatósági vizsga szükséges elméleti és gyakorlati résszel – tette hozzá a tapasztalt pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában