Tisztelgés az alapító előtt

2022.09.09. 21:07

Névadó ünnepség a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári karán - Fotók

Az alapítója előtt tisztelegve, Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karként folytatja több mint kétszáz éves múltra visszatekintő oktatási-kutatási tevékenységét a magyaróvári akadémia. Ezt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter jelenlétében ünnepelték pénteken este a várudvaron.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

- Az 1818-ban elvetett mag mára erős fává nőtt - emelte ki dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma elnöke. Nagy István agrárminiszter videóüzenetben szólt a névadó ünnepség hallgatóságához: "Visszatérünk az alapokhoz. Ahhoz, hogy a kihívásoknak csak kiművelt emberfőkkel tudunk megfelelni. Ezt ismerte fel Albert Kázmér 1818-ban, s ezt ismertük fel most mi is 2022-ben. Építsük erre az alapra Magyarország 21. századi mezőgazdaságát!" – hangsúlyozta az akadémia egykori hallgatójaként. 

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, dr. Szalka Éva dékán az infrastrukturális megújulás mellett a képzési és kutatási területek tartalmi megújulásáról is beszélt. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora a városhoz és a karhoz való kötődéséről vallott. 

Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter szerint egy egyetem feladata a speciális tudás feltérképezése, a helyi, regionális kutatások folytatása, ami az itt élők életminőségét is szolgálja.

Az eseményen a Széchenyi István Egyetem, a Comitatus és a területfejlesztési miniszter együttműködési megállapodást írtak alá.

Dr. Knáb Erzsébet átadta az új kar díszoklevelét az egyetem vezetőinek. A kari névtábla szentelését követően azt elhelyezték a várfalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában