Likviditási gondok

2022.09.16. 20:32

Módosították a képviselők a költségvetési rendeletet Csornán

286,7 millió forintot „tettek helyre” a képviselők.

kisalfold.hu

Ülést tartott csütörtök délelőtt a csornai képviselő-testület. A városvezetők többek között módosították az önkormányzat idei költségvetési rendeletét, átvezetve az április elsejétől július 31-ig történt pénzügyi változásokat. 286,7 millió forintot „tettek helyre” a képviselők. 

Megismerték a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás munkájáról szóló beszámolót. A tájékoztató elején dr. Árvay István, a társulás elnöke leszögezi, hogy a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. likviditási gondokkal küzd. Egyrészt a központi finanszírozás miatt, másrészt a társuláshoz kapcsolódó, a kft. feladatellátásához üzemeltetésre átadott pályázati eszközökkel kapcsolatos üzemeltetési díjak miatt. 

A továbbiakban a testület tagjai úgy döntöttek, hogy a város jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz. A pályázattal a felsőoktatásban tanuló helyi fiataloknak ad anyagi támogatást a város. 

Az ülés további határozataira visszatérünk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában