Összekötnék

2022.09.30. 18:52

M85-A3 - Az autóút folytatásáról egyeztettek Sopronban

A soproni városházán egyeztetettek csütörtökön Sopron, Doborján (Raiding), Sopronnyék (Neckenmarkt) és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) polgármesterei a közös célokról. A szomszéd települések polgármesterei is támogatják az autópályák összeköttetését.

kisalfold.hu

A találkozót Doborján (Raiding) polgármestere, Markus Landauer kezdeményezte, amelyre Sopronban kerítettek sort. Farkas Ciprián a városházán fogadta burgenlandi polgármestertársait, akik egyetértettek abban, hogy össze kell kapcsolni a magyar oldalon épülő M85-ös gyorsforgalmit és az osztrák A3-as autópályát. 

Farkas Ciprián elmondta, a találkozón a térségi kérdésekről tárgyaltak, hiszen Sopron és Burgenland lakosai egy kulturális övezetbe, egy érdekszférába tartoznak. – Hiába választja el városainkat határ, Liszt Ferencen és a kékfrankoson túl számos más közös értékünk és célunk van! Az egyik az A3-as autópálya folytatása a határig. A jelen lévő polgármestereket tájékoztattam arról, hogy a magyar kormány 2024 negyedik negyedévéig befejezi az M85-ös autóút Ausztriáig tartó szakaszának megépítését – avatott be a soproni polgármester. Hozzátette, szeretné, ha a jövőben gyakrabban ülnének le burgenlandi polgármesterekkel egy asztalhoz, hogy a közös ügyekről egyeztessenek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában