Brave Warrior 2022

2022.09.30. 10:40

Jelentős gyakorlat a közelben - 1200 katona mutatta meg felkészültségét a Bakonyban - videó, fotók

Öt nemzet (magyar, amerikai, horvát, olasz és szlovák) 1200 katonája vett részt a Brave Warrior 2022 elnevezésű többnemzeti gyakorlaton a Magyar Honvédség központi gyakorló- és lőterén Hajmáskéren.

kisalfold.hu

Fotó: Honvédelem.hu

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Többnemzeti Harccsoportja (enhanced Vigilance Activity Battle Group - eVA BG) szeptember 15-30. között, a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlat során érte el a „NATO Mission Capable” minősítését, amellyel szavatolta teljes műveleti képességét a jövőben érkező feladatok végrehajtására - olvasható a Honvédelem.hu-n.

A Magyarországon települt többnemzeti zászlóaljharccsoportot a Magyar Honvédség alakulatainak katonái mellett olasz és horvát alegységek, valamint a Brave Warrior-hoz kapcsolódó Steppe Archere 2022 gyakorlaton résztvevő amerikai katonák alkották. A Brave Warrior gyakorlatra a szlovák hadsereg is delegált egy gépesített lövész századot, katonái a háromnapos validáció mozzanataiban a harccsoporttal közösen vettek részt - adta hírül a katonai portál.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában