A jövő busza látogatást tesz

2022.09.30. 10:56

II. Zöldgyőr Klímaexpo – a Volánbusz elektromos autóbusszal érkezik Győrbe - galéria

A jövő autóbusza már most megtekinthető Győrben a II. Zöldgyőr Klímaexpón: a Volánbusz a 2022. szeptember 30. és október 2. között tartandó rendezvényen egy BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású járművet állít ki, amelynek típusa megegyezik a Zöld Busz Program támogatásával hamarosan Győrbe érkező 13 e-buszéval.

kisalfold.hu

A Volánbusz és konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft. összesen 100 elektromos autóbusz és a hozzájuk kapcsolódó töltőberendezések beszerzésére nyújtott be sikeres pályázatokat járműfejlesztési programja keretében.

Az első negyven jármű idén tavasszal állt forgalomba a fővárosi agglomerációban, míg hat megyeszékhely helyi közlekedésében további hatvan zöldbusz korszerűsíti az állományt a Zöld Busz Program támogatásával. Az erről szóló szerződést 2022. április 1-jén írták alá.

Fotó: BYD

A Zöld Busz Program keretében október közepéig 12 darab Ikarus 120e érkezik Székesfehérvárra, míg Győrbe 13, további négy nagyvárosban pedig összesen 35 darab BYD K9UD típusú e-busz áll forgalomba néhány hónapon belül. A járműtípust 2022. szeptember 30. és október 2. között kívül-belül megtekinthetik az érdeklődők, a Volánbusz a II. Zöldgyőr Klimaexpón egy, a későbbiekben Győrbe érkező zöldbuszokkal azonos típusú járművet állít ki.

A győri önkormányzat szervezésében megvalósuló expónak az Olimpiai Sportpark ad helyszínt. A kiállított demó autóbusz nem végez személyszállítást, ugyanakkor a Volánbusz 2022. szeptember 30-án 2 darab szóló IKARUS autóbusszal és 1 darab csuklós autóbusszal térítésmentes szállítja a helyi iskolákból a diákokat a rendezvény helyszínére.

Fotó: BYD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában