Ünnepi szentmise

2022.09.03. 14:14

Hálát adtak házasságukért - Mintegy 370 pár ünnepelt közösen a Győrben - fotók

A Győri Egyházmegye hatodik alkalommal tartotta meg a Jubiláns Házaspárok Hálaadását azok számára, akik ebben az esztendőben ünneplik szentségi házasságkötésük évfordulóját. Az ünnepi szentmise szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött a Püspökvár udvarában.

Ollári Gergely

Fotó: Rákóczy Ádám

Az eseményen mintegy 370 pár vett részt, akik idén ünneplik szentségi házasságkötésük évfordulóját. A közös hálaadás és szentmise kezdetén dr. Veres András győri megyéspüspök köszöntötte a résztvevő párokat, akiket családtagjaik, ismerőseik is elkísértek a Püspökvár udvarába.

A szentmisén, a prédikáció után a párok megfogták egymás kezét, és egy közös imádsággal adtak hálát házasságukért. Az szentmise után egy emléklapot is átvehettek az Egyházmegyétől, szentségi házasságkötésük évfordulójának emlékéül.

Az eseményen Prohászka Marcell (99) és felesége Huba Éva (90) hetvenedik házassági évfordulójukat ünnepelték. Lapunknak úgy fogalmaztak: a szeretet és a türelem a legfontosabb a házasságban. Ez az ami boldoggá teszi őket, és remélik, hogy minél több hasonló hálaadó szentmisén vehetnek majd részt a jövőben. A jubiláns pár egyébként Komáromból érkezett, jelenleg 11 dédunokájuk van, és év végén érkezhet meg a népes családhoz a tizenkettedik dédunoka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában