Felelősséggel a gyermekekért

2022.09.29. 13:54

Hálát adtak a mezőörsi reformátusok az új bölcsödéért, óvodáért és ravatalozóért - fotók

Bella Violetta

Fotó: Csapó Balázs

Bordásfalak, ovis­jelekkel ellátott kisszekrények és gyermekrajzok között adtak hálát a modern bölcsődéért, óvodáért, valamint a szintén újonnan épült ravatalozóért a mezőörsi reformátusok tegnap délután.

Összesen 957 millió forintból, állami, egyházi, települési és megyei összefogással épült meg a bölcsőde és óvoda, amelyre Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnökének szavaival élve nagyvároson is büszkék lennének.

Szőke Barnabás polgármester, református lelkipásztor a Talentum Református Óvoda címerén látható igével köszöntötte a jelenlévőket, idézve Jézus szavát: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket... mert ilyeneké az Isten országa.”

Az intézménynek nem csak a nevében szerepel a talentum: külön termeivel logopédiai, nyelvi, mozgásfejlesztési, népitánc- és népijáték-foglalkozásoknak ad teret. Sószoba, belső udvarok, kiszolgálóhelyiségek és egy négyszáz adagos főzőkonyha is épült, amely hőszivattyú segítségével nyer fűtést és meleg vizet. Az épület színeiben a piros-fehér-zöld mellett a kálvin- kék használatával igyekszik kijelölni keresztény és nemzeti küldetését.

A hálaadó istentiszteleten Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke igemagyarázatában arról beszélt: – Most, amikor óvodát és bölcsődét adhatunk át, akkor láthatóan is testet ölt az itt növekvő kisgyermekekben a jövő, amit Isten készített.

Szavait követően Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Orbán Viktor miniszterelnök köszöntését olvasta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában