Meghalt a királynő

2022.09.09. 11:04

Győrben született olvasónk jelenti Londonból: sírtak az emberek az utcán, mindenhol II. Erzsébet királynő képe látható

A Győrben született Alasztics-Kirchner Gréta és családja ezekben a napokban szabadságát tölti Londonban. A királynő halálhírekor éppen a Buckingham-palotánál tartózkodtak.

kisalfold.hu

Fotó - MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Mint arról portálunkon beszámoltunk, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő. Az uralkodó halálhírét a Buckingham-palota csütörtökön este fél 8 után jelentette be.  

A Győrben született Alasztics-Kirchner Gréta és családja is ebben az időpontban érkezett meg a palotához.

- A Big Ben megnézése után – mivel szép volt az idő és ekkor éppen nem esett – úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a Buckingham-palotához – idézte fel a csütörtök estét Gréta. – A közelben található parkban fotózkodtunk, több videót is készítettünk, aztán indultunk tovább. Ahogy megpillantottuk a palotát, abban a pillanatban jött a hír, hogy elhunyt a királynő. Az összes netes portálon csak ezt a szomorú hírt lehetett olvasni. Kétperces sétával értünk a palotához, ahova máris  özönlöttek az emberek. Virágokat hoztak, sírtak, látszott rajtuk, hogy mennyire szerették a királynőjüket. Kis idő múlva visszaindultunk a város felé, pont akkor, amikor elkezdték lezárni a környéket. Az okostelefonos alkalmazás azt javasolta, hogy kerüljük el a metrót, mert a kocsik megteltek.

Gréta és családja pénteken reggel már korán felkelt. Rövid sétát tettek a szállásuk körül. – Az emberek még mindig megrendültek, mélyen megérintette őket a királynő halála – folytatta. – Minden buszmegálló és pályaudvar Erzsébet királynő képével van tele. Több programot is összeállítottunk, illetve listát írunk, hogy mit szeretnénk megnézni a fővárosban. Ám még nem tudjuk, mely intézmények lesznek nyitva. Arra gondoltunk, megnézzük, milyen London, de arra egyáltalán nem számítottunk, hogy egy ilyen esemény miatt lesz emlékezetes a nyaralásunk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában