Példamutató rehabilitáció

2022.09.20. 18:34

Felújították az egykori lőporgyár egy részét Mosonmagyaróváron - fotók

Az emblematikus mosonmagyaróvári üzemekbe szervez látogatást a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület: kedden az érdeklődőket az egykori lőporgyár falai között kialakított Top Cool Kft. fogadta.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Amint azt dr. Unger András, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület kiemelte, a vállalkozás megvásárolta a lőporgyár egy részét, és példamutató rehabilitációt végzett.

– Amit itt láthatunk, egy jó példa, hogy igenis fel lehet újítani és ipart telepíteni az egykori lőporgyár épületeibe – hangsúlyozta az egyesületi elnök. 

Tomasits Norbert, a cég ügyvezetője nem elégedett meg azzal, hogy megvásárolta és felújította az egykori konzervgyárnak is otthont adó épületet, hanem a történetébe is beleásta magát. 

A hűtő- és klímatechnikai vállalkozás története egy garázsból indult, 2013-ban vásárolták meg a lőporgyár egy részét. Tomasits Norbert szerint siralmas állapotokkal találkoztak, rengeteg szeméttel. Azóta is folyik az ingatlan felújítása. Mára nulla forintos energiaigényű épületté alakították át a hőszivattyúknak köszönhetően. A 950 négyzetméteren az irodák, raktár mellett további vállalkozásoknak is helyet adnak, többek között egy személyzet nélküli edzőteremnek egész napos nyitva tartással. 

A helyi építészeti védelem alatt álló egykori lőporgyár további része is magántulajdonban van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában