Teljes renoválás

2022.09.07. 12:12

Felújítják a ravatalozót Babóton, idővel a kivágott gesztenyefákat is pótolják

Megkezdődött a babóti temető ravatalozójának felújítása. Az önkormányzat pályázaton nyert állami támogatást a beruházáshoz. Amint ezzel végeznek, a viharkárok miatt kivágott gesztenyefákat is megpróbálják pótolni.

Cs. Kovács Attila

Szerdán kezdődött el a ravatalozó rekonstrukciója - számolt be Molnár János polgármester.

Egy nyári viharban több ága is letörött egy gesztenyefának a babóti temetőben. A lehulló gallyak sírokat rongáltak meg, ezért a sírkert fenntartója, az önkormányzat nem várhatott tovább és a fa kivágásáról döntött. Korábban szintén intézkedni kellett egy idős gesztenye eltávolításáról, hiszen amellett, hogy a síremlékekben kárt tehetnek a leeső ágak, balesetveszélyesek is. Idővel pótolják majd a növényeket.

Molnár János polgármester a Kisalföldnek elmondta: jelenleg a temetői ravatalozó felújítása van soron. A Magyar Falu Program keretében nyertek támogatást a fejlesztésre.

- Éppen ma, szerdán kezdődött el a ravatalozó rekonstrukciója. Teljes külső és belső felújításról van szó. Nyílászárókat cserélünk, elvégezzük a tatarozást és még egy halotthűtőt is vásárolunk. Korábban a kerítést már rendbe tettük és parkolót is kialakítottunk - jegyezte meg Molnár János.

A polgármester hozzátette: természetesen amint lehetőség adódik, a temetőben a parkosítást is elvégzik.

- Az önkormányzat, de a helybeliek is nagy gondot fordítanak környezetükre. Igyekeznek portáikat rendben tartani, illetve a közterületeket is gondozzuk. Ez nem kis feladat, hiszen komoly területekkel rendelkezünk-mondta a községvezető. 

Ki kellett vágni a gesztenyefát, mert balesetveszélyes volt. Idővel ezt is próbálják pótolni.
 

- A temetőben is elvégezzük majd a pótlást, de egyelőre erre most nincs módunk. Előbb a ravatalozót szeretnénk befejezni.

A babóti önkormányzat néhány évvel ezelőtt a falu központjában császárfákat és selyemakácokat telepített, melyek szépen fejlődnek azóta is és díszére válnak a településnek. Babóton valóban rendben vannak az utcák, parkok, közterületek. Látszik az is, hogy az ingatlantulajdonosok odafigyelnek arra, hogy "ne maradjanak szégyenben" és szépen gondozzák birtokaikat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában