Egyelőre megbízott

2022.09.01. 15:47

Fejérből érkezett az új rendőrfőkapitány Győr-Moson-Sopron megyébe

dr. Varga Péter dandártábornok szeptember 1-vel veszi át a munkát.

kisalfold.hu

Forrás: Németh Zoltán / Facebook

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, július 31-i hatállyal a belügyminiszter indokolás nélkül visszavonta Urbán Zoltán László dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. A rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával Nagy Ágnes ezredest bízta meg.

Németh Zoltán, a Megyei Önkormányzat elnöke a Facebookon osztotta meg, hogy dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány volt a vendége, aki bemutatta Győr-Moson-Sopron megye új főkapitányát. 

Mint írja, dr. Varga Péter dandártábornok Fejér megye éléről érkezik hozzánk. Szeptember 1-jétől megbízott főkapitányként, majd a megyei közgyűlési meghallgatását követően végleges vezetőként kaphat kinevezést. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2022. augusztus 31. hatállyal visszavonta Nagy Ágnes r. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésére vonatkozó ideiglenes megbízását és visszahelyezte korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőrség honlapján csütörtökön.

Ünnepélyes állománygyűlésen vehette át a megbízási okmányt dr. Varga Péter a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Forrás: police.hu

A tárcavezető a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával 2022. szeptember 1. hatállyal dr. Varga Péter rendőr dandártábornokot bízta meg. A megbízási okmányt dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át szeptember 1-jén, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon rendezett ünnepélyes állománygyűlésen.

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1992-ben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon bűnügyi nyomozóként kezdte rendőri pályafutását. Szekszárdon később alosztályvezető-helyettesként, aztán alosztályvezetőként, később osztályvezetőként dolgozott. 2005-ben a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjévé nevezték ki, 2006 és 2012 között pedig a Szekszárdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjeként szolgált. 2012. szeptember 1. óta, tíz éven át vezette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot. A tábornoknak Magyarország Köztársasági Elnöke 2021-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztje katonai tagozata elismerést adományozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában