Új díszpolgár és testvérváros

2022.09.02. 18:04

Eseménydús volt a megújult kimlei művelődési ház átadásának napja - Fotók

Dr. Ress Imrének, a történettudományok kandidátusának Kimle Község Díszpolgára címet adományoztak, megerősítették a Bős és Kimle közti kapcsolatot és átadták a megszépült nagytermet.

Mészely Réka

Fotó: Csapó Balázs

A kimlei önkormányzat a művelődési ház nagytermének felújítására 25 millió forintot nyert a Magyar Falu Programban, de sikeresen pályáztak 7 millió forint értékben a Belügyminisztériumnál is. A falu 11 millió forintot tett hozzá a beruházáshoz, melynek részleteit Eller Gizella kimlei polgármester ismertette pénteken.

A faluvezető felelevenítette az 1974-es építés óta eltelt, programokban gazdag időszakot. A mostani modernizálás során kicserélték többek között a falburkolatot, nagyszerű kiállításoknak tudnak helyet adni, új klimatizálást alakítottak ki, de megújult a hang- és fénytechnika is.
Elismerően szólt  Széles Sándor főispán és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is a fejlesztésekről, Kimle fejlődéséről. A beszédek után a kimlei kulturális csoportok vették birtokba a színpadot.

A szigetközi település 2010 óta ápol kapcsolatokat Bőssel. Most ezt testvértelepülési megállapodással erősítették meg, melyet Fenes Iván bősi polgármester és Eller Gizella írtak alá.

„Egy kapcsolat pillanatai” címmel Mészáros Angelika bősi és Talpas Balázs kimlei fotóiból nyílt kiállítás, gondolatait megosztotta az egybegyűltekkel Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Dr. Ress Imre, a történettudományok kandidátusának Kimle Község Díszpolgára címet adományoztak a község hírnevének emelésében végzett kiemelkedő tudományos munkásságának elismeréséül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában