8 liter hipó

2022.09.21. 14:28

Eltűnt villanyszerelők - Újabb tanúkat hallgattak meg, az egyikük által leadott pisztolyt is megmutatták É. Imrének - fotók

Váratlan felbukkanás a családi ebéden, nagy mennyiségű hipó és cement vásárlása az eltűnés idején.

Simon Roberta

A délutánra idézett tanú ezúttal sem jelent meg a Győri Törvényszéken. Azonban két rendőr az ügyészség indítványára elhozta azt a fegyvert a tárgyalásra, amit a férfitől lefoglaltak. Mielőtt É. Imre alaposan szemügyre vette volna a pisztolyt, időt kért, hogy védőjével beszélhessen. Majd a rendőr főhadnagy elővette a lőfegyvert és közelről, minden oldalát megmutatta a vádlottnak. 

- Soha nem láttam ezt a pisztolyt. Soha nem volt fegyverem, éleslőszeres és gázfegyverem sem. Erről sem tudom megállapítani, hogy gázfegyver-e. Nem volt nálam, nem is tőlem származik és az ingatlanomban sem volt még hasonló se - hangoztatta É. Imre a bírói kérdésekre.

 

Dr. Bóka Tibor bíró ezután ügyészi indítványra ismertette a fegyverszakértői véleményt és a lefoglalásról szóró iratokat. A szakvéleményből kiderül, hogy a tanú által önként leadott pisztoly egy 9 milliméteres riasztó- és gázfegyver, ami emberi élet kioltására ugyan nem alkalmas, de súlyos, életveszélyes és maradandó sérüléseket lehet vele okozni, valamint, hogy adtak már le vele lövést. A rendőrség a pisztoly mellett egy tárat és 4 töltényt foglalt le, amiből három riasztó és egy gázlövedék volt.

A vádlott védője az elhangzottakra úgy reagált, amennyiben ez a fegyver nem alkalmas az élet kioltására, akkor É. Imrét miért vádolják gyilkossággal? - Senki nem állította és most sem állítja, hogy ezzel a fegyverrel bárkit megöltek volna - mondta el észrevételét az ügyész. Az ügy további tanúk,  szakértők meghallgatásával és szakértői vélemények ismertetésével fog folytatódni októberben.

Kérdésre a vádlott elmondta, hogy felesége nincs olyan egészségügyi állapotban, hogy meghallgassa a bíróság. Az asszonynak egyre több és súlyosabb betegségei vannak, jelenleg is fia ápolja otthon.

Korábban

Négy és fél éve, hogy eltűnt M. Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő. Egy győri vállalkozót gyanúsítanak a megölésével. A nyomozás során egy másik eltűnt villanyszerelőt is az ügyköz kapcsoltak, így már előre kitervelten elkövetett kettős gyilkossággal vádolják a férfit. 

Szerdán újabb tanúkat hallgatott meg a Győri Törvényszék. 

Elsőként azt a férfit, aki É. Imre vádlott ikrényi telekszomszédja. 

A nyugdíjas férfi szerint jóban voltak, rendes embernek ismerte, szerinte az állatait sem bántotta a győri vállalkozó. A tanú pontos leírást adott szomszédja telkéről, állatairól és a sok építési törmelékről, szerinte ha égetett csak gazt. Látott több munkagépet is a telken, amivel az udvart rendezték, a halastavat kiásták, de nem tudja É. Imréé lehetett-e.

A második tanú É. Imre egyik távoli rokona, aki ma már nem igazán emlékszik M. Zoltán eltűnésének körülményeire, azonban korábbi vallomásában több érdekes dolgot is megemlített. 

- Gyermekeim keresztapja a vádlott, 2018 húsvét hétfőn anyósomnál ebédeltünk, amikor egyszer csak megjelent Imre. Nem értettük mit keres ott, hiszen nem hívta senki. Említette, hogy Salzburgban hagyta a mobilját, ezért adjunk neki egy telefont kölcsön, amiről telefonálhat. Mivel nem volt olyan, amit nem használunk az egyik lányom feltöltős készülékét kérte el. Furcsának tartottuk, mert azt mondta üzletet köt a lányommal, a mobilért cserébe megkaphatja a ikrényi telken lévő pónit - olvasta fel a férfi korábbi vallomását dr. Bóka Tibor bíró. 

A tanú beszámolt arról is, hogy az említett 2018 húsvét vasárnapján családjával É. Imre ikrényi telkének közelében parkoltak le, mert lánya a tónál szeretett volna fotózni. Visszafelé sétálva hatalmas füstre lettek figyelmesek, úgy véli a telken lévő aknában a vízszivattyú gyulladhatott ki. Hogy ne legyen nagyobb gond azonnal hívta a vádlottat, de végül csak É. Imre lányát érték el telefonon, aki azt mondta apja rőzsét éget.

A szerdai harmadik tanú egy hölgy volt, aki az egyik győri festékbolt pénztárosa

- A vádlott rendszeresen - volt, hogy naponta -, vásárolt nálunk, jól ismertem. M. Zoltán eltűnése utáni napokban nagy mennyiségű (8 liter) hipót és 2 zsák, 5 kilogrammos gyorskötőcementet vásárolt sietve. Először nem tűnt furcsának, de később olvasva a híreket, hogy köze lehet a villanyszerelő eltűnéséhez, feljelentést tettem. A rendszerünket átnézve kiderült, hogy korábban soha nem vásárolt hipót, csak az építkezésekhez szükséges alapanyagokat - fejtette ki a nő.

A vádlott erre a vallomásra úgy reagált, hogy azt a 8 liter hipót sosem használta, mert letartóztatták és a flakonok azóta is az egyik pincéjében vannak. Azt mondta egy ausztriai kigyulladt kínai étterem kitakarítására, fertőtlenítésére vette. 

Dr. Takács Róbert ügyész É. Imre beleegyezésével indítványozta, hogy a rendőrök megkeressék a szóban forgó 8 liter hipót és lefoglalásuk után kivizsgálják, hogy ezek valójában 2018-ból, és az érintett győri festékboltból származnak-e.

Délután további tanúmeghallgatással folytatódik a tárgyalás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában