Döntéselőkészítés

2022.09.20. 07:57

Az önkormányzatok felmérik a lakosság barnakőszén igényét

Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Az energiakrízis csökkentése érdekében a kormány gondoskodni kíván a lakossági téli fűtéshez szükséges tüzelőanyag biztosításáról. Emiatt a Belügyminisztérium szeptember 16-án lakossági barnakőszén igényfelmérést rendelt el, amelynek végrehajtásával az önkormányzatokat bízta meg.

Az igények felmérése egyelőre még csak a kormányzati döntés megalapozását szolgálja. Egyelőre sem a várhatóan igényelhető szénmennyiségről, sem annak áráról nem tudnak tájékoztatást adni a hivatalok.

Értesüléseink szerint, az alábbi feltételek szerint jelezhetik az igényüket:

Csak a településen élő barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosok jelezhetik, a 2022/2023. évi fűtési szezonra vonatkozóan igényüket (a szükséges barnakőszén mennyiséget mázsában kifejezve).
Lakossági igénybejelentés feltételei:
- háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő,
- egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás,
- egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet. 

Az igénybejelentés határideje szeptember 29. (Ez településenként eltérő lehet)

A továbbiakról települése Polgármesteri Hivatalában tájékozódhat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában