Terménykiállítás és ünnep

2022.09.07. 20:08

Az 50 éves Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körét Nagy István miniszter is köszöntötte - sok-sok fotó

1972-ben alakult meg a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre: szerdán a Flesch Központban ünnepelték az ötvenedik jubileumot és megnyílt a népszerű és hagyományos terménykiállítás is.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Jáni Lajos vezette civil szervezetet az ünnepen Nagy István agrárminiszter, Széles Sándor Főispán, Árvay István mosonmagyaróvári polgármester, András Károly, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Varga Jenő, a MATE Fertődi Kutató Állomás kutatója, Bári József, a Dunaszerdahelyi Kis Kertészek elnöke köszöntötte és Farkas Ervin, az evangélikus gyülekezet lelkésze mondott áldást.

Nagy István elismerő oklevelet adott át Hársfalvi Józsefnének, Höckné Németh Ildikónak, Ihász Kálmánnénak, Nagy Bélának, Soós Istvánnénak, Takács Istvánnénak és Jankóné Nagy Katalinnak.

Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége részéről András Károly elnök a kertbarát kör elnökeinek kiemelkedő tevékenységük elismeréséül elismerő oklevelet adományozott: Króneisz Flóriánnak, Rongits Pálnak, Hegedüs Csabánénak és Jáni Lajosnak. A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre vezetése az egyesület tevékenységét, szakmai fejlődését segítő munkájuk elismeréséül elismerő oklevelet adott át dr. Kocsis Sándornak és Makai Jánosnak.

A Magyarország legszebb kertjei versenyre Mosonmagyaróváron ezúttal 21 nevezés érkezett, melyeket négytagú zsűri értékelt. Németh Andrea szervező értékelőjében kiemelte, hogy idén is sok újdonsággal találkoztak a kertekben, új fajták mellett új technológiákkal is. Az oklevelekkel Árvay István köszönte meg a kertészkedők munkáját.

A kertbarátok elhozták idei terményeik legjavát: a csodálatos virágok mellett az ízletes gyümölcsök és vitamindús zöldségek még péntekig láthatóak a Flesch Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában