304 férőhely a városban

2022.09.30. 19:24

Átadták a Mofém-telepi Napraforgó Bölcsődét Mosonmagyaróváron - fotók

Pénteken adták át hivatalosan a Mofém-telepi Napraforgó Bölcsődét, mely már fogadja az apróságokat: év végére teltházas lesz.

kisalfold.hu

Az önkormányzat a TOP pályázatban nyert 264 millió forintot a tizenkét és tizennégy fős csoportoknak helyet adó épületre. Nagy István agrárminiszter szerint a bölcsőde az egyik legjobb befektetés a jövőbe, egy olyan térségben, ahol minden településen nő a lélekszám.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke hangsúlyozta, hogy soha nem látott fejlesztési források érkeztek a megyébe, ebből az egyik legnagyobb volumenű tételt a bölcsődefejlesztések teszik ki. Árvay István mosonmagyaróvári polgármester szerint eddig komoly várólisták voltak a városi bölcsődéknél, ám az utóbbi időben átadott két intézménynek köszönhetően megszűnnek, főként, hogy a térségben is több bölcsi nyílt. Jelenleg 304 férőhely áll a kisgyermekes szülők rendelkezésére Mosonmagyaróváron. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában